|

Çıkmaz sokakta vekil kızına infaz

DYP eski Milletvekili Ahmet Bilyeli'nin üçüncü kez evlenme hazırlığı yapan kızı Belma Bilyeli, eşki eşinin takibinden kurtulamadı. Belma Bilyeli ve nişanlısı Levent Dakka'yı çıkmaz sokakta kıstıran Mehmet Mehdi Kızıl, kurşun yağdırdı.

00:00 - 4/09/2008 Perşembe
Güncelleme: 03:09 - 4/09/2008 Perşembe
Yeni Şafak
Çıkmaz sokakta vekil kızına infaz
Çıkmaz sokakta vekil kızına infaz

DYP eski Milletvekili Ahmet Bilyeli'nin evlilik hazırlığı yapan kızı ve nişanlısı, eski eşi tarafından Mersin'de sokak ortasında kurşunlanarak öldürüldü. Olay, önceki gün akşam saatlerinde Piri Reis Mahallesi 1106 sokak üzerinde bulunan Özel İdare Lojmanları otoparkında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, 19'uncu dönem DYP Mersin Milletvekili Ahmet Bilyeli'nin kızı Belma Bilyeli, 5 yıl önce 1 çocuk sahibi olduğu ilk eşi Yasin Yasemin'den ayrılarak, Mehmet Mehdi Kızıl ile evlendi. Bir çocukları daha olan Kızıl çifti arasında, başlayan şiddetli geçimsizlik boşanmayla sonuçlandı.

3 AY ÖNCE AYRILDILAR

5 yıllık eşi Mehmet Mehdi Kızıl'dan da 3 ay önce boşanan Belma Bilyeli, Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi'nde çalışan Levent Dakka ile kısa süre önce sözlendi. Bu birlikteliği içine sindiremeyen Mehmet Mehdi Kızıl, otomobiliyle, Belma Bilyeli ile sözlüsü Levent Dakka'yı önceki akşam saatlerinde otomobille gezerken ta-kibe aldı. Kızıl'ın kendilerini takip ettiğini anlayan Dakka, otomobille çıkmaz bir sokağa girdi. Öfkeli koca, otomobilden inerek yaya olarak kaçmaya başlayan Bilyeli ile Dakka'yı Özel İdare Lojmanları'nın otoparkında kıstırdı. Kızıl, yanında bulundurduğu tabancayla eski eşi ve sözlüsüne kurşun yağdırdı. Belma Bilyeli olay yerinde, ağır yaralanan Levent Dakka ise kaldırıldığı hastanede can verdi. Kızıl, olay yerinden otomobiliyle kaçarak, izini kaybettirdi. Olay yerine koşan DYP eski Milletvekili Ahmet Bilyeli de kızının cansız bedeniyle karşılaşınca gözyaşlarına boğuldu.


15 ayrı suçtan sabıkası var

Belma Bilyeli ve nişanlısının öldürülmesi olayını gerçekleştirdiği iddia edilen Mehmet Mehdi Kızıl'ın cinayet dahil 15 ayrı suçtan sabıkalı olduğu belirtildi. Kızıl'ın, cinayetlerieşinin kendisinden ayrılmasını hazmedemediği ve mal paylaşımı nedeniyle çıkan anlaşmazlık nedeniyle işlediği iddia edildi.


16 yıl önce