|

Çıldırtan açıklama

İngiltere'nin İş ve Sosyal Güvenlik Bakanı Iain Duncin Smith'in, yaklaşık bir günlük asgari ücrete denk gelen 53 sterlinlik (145 TL) işsizlik parasıyla bir hafta geçinebileceğini öne sürmesi, tepkilere neden oldu. Smith'i iddiasını ispata çağıran dilekçeye internette yaklaşık 300 bin kişi imza attı.

Aa
00:00 - 3/04/2013 Çarşamba
Güncelleme: 13:02 - 3/04/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Çıldırtan açıklama
Çıldırtan açıklama

Muhafazakar Partili Smith, koalisyon hükümetinin uygulamaya başladığı sosyal yardım kesintilerini savunurken, yaklaşık bir günlük asgari ücrete denk gelen işsizlik parasıyla bir hafta geçinebileceğini iddia etti.

Bakan'ın bu iddiasını ispata çağıran dilekçeyi internette şimdiye kadar yaklaşık 300 bin kişi imzaladı. "Change.org" isimli sitede, İngiliz Bakan'a en az bir yıl haftada 53 sterline yaşama çağrısında bulunuluyor. Sitede, Iain Duncin Smith'in haftalık maaşının bin 581 sterlin olduğuna dikkat çekiliyor. 

Bakan Smith ise tepkilere, "açlık sınırında yaşamanın ne demek olduğunu bildiğini" söyleyerek yanıt verdi. 

İngiltere'deki koalisyon hükümeti önceki gün, bütçe açığını gidermek ve ekonomiyi iyileştirmek için sağlık, adalet, vergilendirme, sosyal yardım, ulusal sağlık sistemi gibi birçok alanda yeni kemer sıkma önlemleri uygulamaya başlamıştı. Bu çerçevede, devlet yardımlarına sınırlamalar getirilmiş ve belediye vergileri artırılmıştı.


11 yıl önce