|

Cinayetin belgesi var

Cumhurbaşkanı Erdoğan gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın 7,5 dakikada boğularak öldürüldüğünün belgeleri olduğunu söyledi. G20 zirvesinin ardından basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, Kaşıkçı’nın öldürülmesinin siyasi değil alçakça bir cinayet olduğunu vurguladı.

Haber Merkezi
04:00 - 2/12/2018 Pazar
Güncelleme: 02:39 - 2/12/2018 Pazar
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan - ABD Başkanı Donald Trump
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan - ABD Başkanı Donald Trump

Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te iki gün süren G20 Liderler Zirvesi’nin ardından basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi gazeteci Kaşıkçı cinayetine ilişkin “Cemal Kaşıkçı’nın 7,5 dakikada boğularak öldürüldüğünün belgeleri var, ifadeleri var” dedi. Veliaht Prens’in ‘suç sabit olmadıkça kimseyi suçlayamayız’ yaklaşımını kabullenmenin mümkün olmadığını vurgulayan Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

SİYASİ MESELE OLARAK GÖRMEDİK

(Kaşıkçı cinayeti) Alçakça bir cinayettir. Öyle de kalacaktır. Veliaht prensin suçu sabit olmadıkça kimseyi suçlayamayız yaklaşımını kabullenmek mümkün değildir. Cemal Kaşıkçı’nın 7,5 dakikada boğularak öldürüldüğünün belgeleri var, ifadeleri var. Biz bunları dünya ile paylaştık. Kaşıkçı cinayetini siyasi mesele olarak görmedik. Suudi yönetimi gerekli desteği vermedi. Bu cinayetin tüm yönüyle ortaya çıkarılmasının Suudi Arabistan’ın da faydasına olacağını inanıyorum. Bu vahşi cinayetin emrini vereninden, uygulayanına kadar tüm sorumluları ortaya çıkartılmadan ne İslam dünyasının ne de dünya kamuoyunun tatmin olması mümkün değildir. Sadece liderler zirvesinde Kanada Başbakanı konuyu açtı. Veliaht Prens’in buna inanamadığım bir cevabı oldu. Ben zirvede görüştüğüm bütün liderlerle konuyu paylaştım.

VELİAHT’IN CEVABI İNANILMAZ

İnanılmaz şekilde dediğim konu şu; Suç sabit olmadıktan sonra kalkıp da Suudi Arabistan’ı suçlamak olmaz anlamında bir ifade kullandı. Tabii bu dediği hukuk dilinde bir geçerliliği var ama biz zaten adeta suçun sabit olduğu delillerini söylerken, yetkililerin ifadeleri var. Planlı bir operasyon olduğunu yetkilileri söyledi. Başsavcılarını İstanbul’a gönderme arzusunu Veliaht Prens bana söyledi. Benim başsavcımla görüştüler. Başsavcılarım onlara gerekli doküman verdiler. Onlar bizim başsavcımıza vermediler. 22 kişi şu anda tutuklu, bunların 5’inin idamla yargılandığını söylüyorlar. Bizde neticeyi göreceğiz. Elimize gelen bilgi ve belgeleri paylaşmaya hazır olduğumuzu da söyledik. Süreci takip edeceğiz.

KKTC’NİN HAKLARINI KORURUZ

Türkiye Doğu Akdeniz’de kendi hukukunu korumakta kararlı. Rum kesimi, Kıbrıs Türkü’nün asli haklarını görmezden gelen mütecaviz politikalarını devam ettirdikçe gerekli önlemleri almayı sürdüreceğiz. Doğu Akdeniz’deki hidrokarbon kaynaklarının asli sahiplerinden KKTC’nin haklarının emrivakilerle gasp edilmesine asla izin vermeyeceğiz.

  • Trump ile kapsamlı görüşme
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan G20 Liderler Zirvesi kapsamında ABD Başkanı Donald Trump ile ikinci kez bir araya geldi. TSİ 20.35'de başlayan görüşme basına kapalı olarak 50 dakika sürdü. Erdoğan yaptığı basın toplantısında Trump ile görüşmesine de değindi. Erdoğan şöyle konuştu: “Trump ile Kuzey Suriye'de Fırat Doğusu ve Münbiç, bu çevrede Fırat Kalkanı ve İdlib'i değerlendirme imkanı bulduk. Münbiç'i kendileriyle ele aldık. Halkbank konusunda kendileriyle görüştük. Gerekli bilgi ve belgeleri verdik. Bankamızın yetkilileri de şu an oradalar. Ayrıca FETÖ konusunu da konuştuk. Ben bu konuda ümidimi yitirmek istemiyorum hala umutluyum. Umarım FETÖ konusunu da çözeceğiz” dedi.

Fırat’ın doğusu temizlenecek

PKK’lı teröristlerin binlerce TIR silahla desteklendiğine her gün şahit oluyoruz. Fırat’ın batısını olduğu gibi doğusunu da bölücü terör örgütünün zulmünden ve işgalinden çok yakın bir zamanda kurtaracağız. Suriye’nin kuzeyinde ülkemizin ve bölgemizin güvenliğine tehdit oluşturan hiçbir yapıya asla izin vermeyeceğiz.

VİZELERİN KALDIRILMASINI İSTEDİK

Türkiye, dünyada en çok sığınmacı barındıran ülke. Suriyeliler için 33 milyar dolar harcadık. Biz insanları mülteci kamplarına göndermedik. Mülteci düşmanlığı körüklenerek sorunlar çözülemez. G20 ülkeleri mültecilere ağırlık vermeli. Sayın Putin ile yaptığımız görüşmelerde vizeler konusunda kısmi olarak vizelerin kaldırılması kararını Sayın Putin verdi. Bu işin tamamına yönelik kararın alınmasını talep ettik. Umut ediyorum ki bu yönde kararlar alınır.

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Donald Trump
#Cemal Kaşıkçı
5 yıl önce