|

Cindoruk gelince Menderes gitti

Demokrat Parti'nin sembol ismi Aydın Menderes, Hüsamettin Cindoruk'un genel başkanlığa seçilmesine tepki göstererek partiden istifa etti. Menderes, Cindoruk ve Demirel'in merkez sağı toplamayı değil 'Ergenekon'a lojistik destek' sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Cihan
00:00 - 21/05/2009 Perşembe
Güncelleme: 03:35 - 21/05/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Cindoruk gelince Menderes gitti
Cindoruk gelince Menderes gitti

Hüsamettin Cindoruk başkanlığa seçildiği için Aydın Menderes, DP'den istifa etti. Menderes, düzenlediği basın toplantısında Cindoruk'un adaylığına son zamanlarda DP'nin hatırasına saygısızlık içeren beyanlarda bulunduğu için karşı çıktığını söyledi. Menderes, “Cindoruk, DP'yi o dönemin muhalefeti ve 27 Mayısçıların ağzıyla eleştiriyor” dedi.

DEMİREL FİİLEN BAŞKAN

Demirel'in Cindoruk'a verdiği desteğe de değinen Menderes, “Demirel'in yaptıklarıyla Cindoruk'un yaptıkları arasında tam bir benzerlik var. Ayrıca, Cindoruk'un başkanlığıyla partide ikinci emanetçilik dönemi başlamıştır. Hukuken genel başkan Cindoruk, fiili genel başkan ise Demirel olacaktır. Böyle bir parti modeli, siyasette meşruiyetle ve demokrasiyle bağdaşmaz” diye konuştu.

ERGENEKON'A LOJİSTİK

Menderes gazetecilerin, “Merkez sağda bir rüzgar yaratır mı?” sorusuna, “Merkez sağı toplamak gibi bir niyetleri yok ki” cevabını verdi. Menderes, “Niyetleri Ergenekonculara lojistik destektir” cevabını verdi. Bundan sonra siyasete hangi partide ya da nasıl devam edeceği sorulan Menderes, “Şu an için verilmiş kararım yok” dedi.


Kapıda gençler karşıladı!

Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, hafta sonunda yapılan kongrenin ardından parti genel merkezine ilk kez gelerek tebrikleri kabul etti. “Siyasette gençlere ihtiyaç var” diyerek DP'ye aday olan ve başkanlık yarışından zaferle çıkan 76 yaşındaki Cindoruk'u DP Genel Merkezi'nde kendisi gibi 'ak saçlı gençler' karşıladı.


Konya teşkilatı istifa etti

Demokrat Parti Genel Başkanlığı'na Hüsamettin Cindoruk'un seçilmesinden sonra Konya İl Yönetimi de istifa ettiğini açıkladı. DP Konya İl Başkanı Rasık Özdemir, yaptığı yazılı açıklamada “16 Mayıs'ta yapılan partimiz 5. olağan kongresi sonucunda yeni seçilen yönetimin önünü açmak ve teşkilat çalışmalarında yardımcı olmak üzere il başkanlığından ve il yönetim kurulu üyeliğinden topluca istifa ediyoruz” dedi.



2015 kararı umutlandırdı

DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, parti genel merkezinde yaptığı açıklamada bu binada 2,5 sene genel başkanlık görevi yürüttüğünü söyledi. Demirel'i binaya davet eden Cindoruk şunları söyledi: “Burası demokrasi, siyasi evimiz. Evimize dönerken, coşku ve saygı duyduğum bir kişiye teşekkürlerimi bildirmek istiyorum. O da bildiğiniz gibi bu davanın liderliğini yapmış olan Sayın Demirel'dir. Sayın Demirel'i sevgiyle, saygıyla bu eve davet ediyorum. Bu demokrasi evini birlikte bayram havası eşliğinde yaşarız. Bizim geçmişte birlikte olduğumuz arkadaşlarımız var. Onlara da çağrım var. Artık bizim siyasi evimiz açılmıştır.”

Bir gazetecinin, “Başbakan Erdoğan'ın, '2015'de görev sürem dolacak, herkes bırakmayı bilmeli' şeklindeki sözlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna, “Müjde sayarım” karşılığını verdi. Cindoruk'u parti genel merkezinin girişinde karşılayan Mehmet Dülger ise “Nüfus kağıdına dayalı siyaset olmaz” dedi.


15 yıl önce