|

Cinsel saldırıyla suçlanan Tuma Çelik'in dokunulmazlığı kaldırılıyor

Cinsel saldırıyla suçlandığı için HDP'den istifa eden Tuma Çelik'in dokunulmazlığının kaldırılması için hazırlık komisyonu kurulmuştu. TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, hakkında "nitelikli cinsel saldırı" ve "tehdit" suçlamasıyla fezleke düzenlenen Bağımsız Mardin Milletvekili Tuma Çelik'in yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına karar verdi. Karar, Genel Kurul'da oylanacak.

12:04 - 2/10/2020 Cuma
Güncelleme: 12:45 - 2/10/2020 Cuma
DHA
Tuma Çelik
Tuma Çelik

2018 mahalli seçim çalışmaları sırasında Mardin Midyat'taki bir Süryani derneğinde tanıştığı D.K.'ya tecavüz ettiği ortaya çıkan eski HDP Mardin Milletvekili Tuma Çelik hakkında "Nitelikli cinsel saldırı" suçundan fezleke hazırlanmıştı. TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu üyelerinden oluşan Karma Komisyon, Çelik'in dokunulmazlığının kaldırılması için hazırlanan fezlekeyi görüşmek üzere 22 Temmuz'da toplanmıştı. Söz konusu toplantıda, tecavüzle suçlanan Çelik'in dosyasını görüşmek için Hazırlık Komisyonu kurulması kararlaştırılmıştı.

Genel Kurul'dan onay bekliyor

TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, hakkında "nitelikli cinsel saldırı" ve "tehdit" suçlamasıyla fezleke düzenlenen Bağımsız Mardin Milletvekili Tuma Çelik'in yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına karar verdi.

Karar, Genel Kurul'da oylanacak.

#Tuma Çelik
#HDP
#dokunulmazlık
4 yıl önce