|

Çirkin saldırı

Son dönemde yaptığı yayınlarla tepki çeken habervaktim.com adlı internet sitesi, bu kez Yeni Şafak yazarı Hilal Kaplan'a yönelik karalama kampanyası başlattı. Kaplan'ın yurtdışında bir kilise gezisi sırasında çekilen fotoğrafını yayın layarak hedef gösteren Habervaktim'in yıpratma amaçlı tavrı tepkilere neden oldu.

İstihbarat Servisi
00:00 - 7/12/2012 Cuma
Güncelleme: 21:03 - 6/12/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Çirkin saldırı
Çirkin saldırı

Habervaktim.com adlı internet sitesi bir süredir belli kesimlere yönelik yıpratma kampanyaları düzenliyor. Büyük tepki çeken karalama amaçlı yayınlarına bir yenisini daha ekleyen habervaktim, Yeni Şafak yazarı Hilal Kaplan'ı hedef gösterdi. Yeni Şafak yazarı Ali Bayramoğlu'na yönelik yıpratma kampanyasının ardından Kaplan'ın bir kilisede çekilen fotoğrafını yayınlayan habervaktim, çirkin yayıncılığın son örneğini gösterdi. Kilisede çekildiği fotoğrafa ilişkin olarak hakkında yapılan haberlerle ilgili konuşan Hilal Kaplan, "Biz Odatv gibi mecralardan alışığız böyle saldırılara ama Müslüman temsili olan bir yerden aynı dille, aynı üslupla bu saldırının geliyor olması kaygı verici. Ben bunu kişisel bir mesele olarak görmeme taraftarıyım. Ülkedeki Müslüman temsili adına da kaygı verici" diye konuştu.

MÜSLÜMAN AHLAKIYLA BAĞDAŞMAZ

Fotoğrafla ilgili bilgi veren Hilal Kaplan, "Yurtdışındayken bir grupla beraber kiliseye de gitmiştik. Mescit yokluğundan kilisede namaz kılmışlığım var ama mum yakmışlığım yok. Bu iftirayı yayanlar kadar inanıp suizan edenler de hesap verecektir. Müslüman ahlâkına bu müfterileri örnek olarak görmeyin lütfen" dedi. Bir Müslüman olarak incindiğini söyleyen Kaplan, bir insanın fikri açıdan çürütülemediği zaman şahsiyetine saldırmanın en kolay yol olarak benimsendiğine dikkat çekti. Bu taktiğin Müslüman ahlakıyla uyuşmadığını ifade eden Kaplan açıklamasında, "Biz bu taktiği 28 Şubat'tan çok iyi biliyoruz. Salih Mirzabeyoğlu'na yapılanlardan tutun da Ahmet Kaya'ya yapılanlara kadar. Böyle bir çizgi var ne yazık ki" diyerek tepkisini ortaya koydu.

28 ŞUBATÇILARDAN NE FARKI VAR

28 Şubat'ta başörtüsüyle Meclis'e girdiği için adeta linç edilen eski Fazilet Partisi Milletvekili Merve Kavakçı'ya yönelik saldırıları da hatırlatan Kaplan, "Benim de dinî kimliğim üzerinden, âdeta imanımı sorgulayacak seviyede böyle bir saldırının yapılması çok yakışıksız" diye konuştu.

TWITTER'DA KAPLAN'A DESTEK YAĞDI

Yapılan haksızlık karşısında Hilal Kaplan'a sosyal paylaşım sitesi twitter'dan destek veren yazarlar, Kaplan'ın yanında olduklarına dair mesajlara yer verdi. İşte o mesajlardan bazıları:

Koray Caliskan - Hilal Kaplan'a kilisede dua attiği için saldıranlara Allah akıl fikir ve çekidüzen versin diyorum. Hilal'in yanındayım.

Cemil Ertem - Fransa-Strasbourg NotreDame de Kilisesi ve ben @hilal_kaplan'a yapılan haksızlık için yayınlıyorum @halimekokce

Halime Kökce - Kilisede çekilmiş bir fotomu yayınlayacaktım, bir gün haber vaktim'e lazım olursa arayıp zahmet etmesin diye fakat yanımdaki arkadaşlara kıyamadım, onayları olmadan yayınlamak istemedim @hilal_kaplan

11 yıl önce