|

City's'de ruhsat krizi

Sosyetenin yeni mekanı Nişantaşı City's'deki mekanlarda içki yasağıyla ilgili tartışma büyüyor. Şişli Belediyesi ekipleri izinsiz içki satışı yapan 16 restoranı mühürledi. İşletmeciler, "City's yönetimi bizi ruhsat alacağını söyleyerek kandırdı" derken yönetim ruhsat işlemlerinin sürdüğünü açıkladı

Orhan Turan
00:00 - 13/02/2008 Çarşamba
Güncelleme: 01:16 - 13/02/2008 Çarşamba
Yeni Şafak
City's'de ruhsat krizi
City's'de ruhsat krizi

Sosyetenin son dönemdeki gözde mekanı Nişantaşı City's'te ortalık karıştı. Basında "Nişantaşı'nda içki yasağı" başlıklarıyla duyurulan krizin ruhsat işini halletmeden işletme izni veren Şişli Belediyesi'nden kaynaklandığı ortaya çıktı. City's esnafı, buraya taşınırken kendilerine bu ruhsat garantisi verildiğini ifade ederek aradan iki ay geçmesine rağmen sorunun çözülmediğinden yakındı ve yönetimi sorumlu tuttu.

18 Ocak 2008 tarihinde hizmete giren Nişantaşı City's Alışveriş ve Eğlence Merkezi'ne baskın yapan Şişli Belediyesi zabıta ekipleri izinsiz içki satışı yapan 16 dükkanı mühürledi. Açılış hazırlığı yapan bazı işletmeciler de bu nedenle açılışlarını erteledi. Esnafın hedefindeki Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, dün hiçbir telefona cevap vermedi. 120'ye yakın işletmenin bulunduğu City's'te bir dükkanın kirası en az 15 bin YTL civarında.

'HALLEDERİZ' DENİLDİ

Citys'deki "Pastarito" adlı restoranın işletmecisi Ebru Keser, sorunun alkollü içeceklerle ilgili ruhsattan kaynaklandığını belirterek, "Yanımızda okul var. Cami ve okul yakınına içkili mekan açılamadığını biliyoruz. City's yönetimi bize 'halledileceğini' söyledi. Bıçak kemiğe dayandı. Mekan sahipleri milyon dolarlar yatırdı. İçki vermezsek iflas ederiz. İçki satarken günde buraya 1500 kişi geliyordu. Şimdi bununyarısına bile ulaşamıyoruz" diye konuştu.

Cook Kafe Barkery'nin sahibi Bahattin Demir de ruhsat alınacağına dair garanti verildiğini söyledi: "Esnaf içki satışı üzerine işletmelerini hazırladı. Yanımızda Sofa Otel var. Burada içki satışı yapılıyor, çünkü ruhsatı bulunuyor. Ruhsat süreci tamamlandığında hizmet vermeye devam edebiliriz ama bu süre alacak. Madem yakında okul ve cami vardı ve tür yerlerin açılamayacağı biliniyordu, yönetim bile bile neden insanlara taahhüt verdi."


Kişi başı yemek 1000 YTL

City's Nişantaşı'nda 126 işyeri bulunuyor. 120'si kiralandı, 6 işyeri ise Türkiye'ye ilk defa girecek olan uluslararası sürpriz markalara ayrıldı. Toplam 2 bin 200 kişi çalışıyor. 150 milyon dolara malolan projede senelik 1 milyar dolar ciro bekleniyor. 17 kattan oluşan alışveriş merkezinde bin 600 araç kapasiteli otopark katları için zeminden aşağıya 42 metre kazı yapıldı ve 10 kat araçlara açıldı. Citys'de yemek yemenin bedeli ise kişi başına 200 YTL ile 1000 YTL arasında değişiyor. Nişantaşı City's deki başlıca markalar ise şunlar: D&G, Ferre, Jean Paul Gaultier, Versage Jeans Couture, Class Roberto Cavalli, Trussardi, Nike, Levi's, Dockers, Gizia, Garize, Chamay, DKNY Jeans, Dilek Hanif, Pura Lopez, Geox, Jennifer More, Baldinini, John Galliano, John Richmond, S'nob, By Gianni, Nautica, Linens, Douglas, Lush, Mothercare, Silk & Cashmire, MOS, Jet Set ve Petsrus.


Akmerkez'in durumu da aynı

City's Alışveriş Merkezi Genel Müdürü Kazım Çizmeci, City's ile eş konumda bulunan Akmerkez'in de hemen bitişiğinde Etiler Lisesi bulunduğunu belirterek, “Bu ve benzeri diğer işletmeler aynı yasal prosedürlerden geçerek içki satış ruhsatlarını almıştır. Yasal olarak hiçbir sorun söz konusu değildir' dedi. Çizmeci, ekonomik kayıpların, kiracılara ait olduğunu ifade etti.



16 yıl önce