|

Cizre Elçi'yi uğurladı

Kanser tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybeden KADEP Genel Başkanı Şerafettin Elçi, Cizre'de son yolculuğuna uğurlandı. Elçi'nin cenazesine, Irak'tan KDP Genel Sekreteri Mirani, Barzani'nin kardeşinin yanısıra çok sayıda kişi katıldı. Törene Meclis Başkanı Çiçek ile Talabani de çelenk gönderdi

Aa
00:00 - 28/12/2012 Cuma
Güncelleme: 23:40 - 27/12/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Cizre Elçi'yi uğurladı
Cizre Elçi'yi uğurladı

Ankara'da önceki gün vefat eden Katılımcı Demokrasi Partisi (KADEP) Genel Başkanı, Diyarbakır Milletvekili Şerafettin Elçi dün Şırnak'ta onbinlerce kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.

Ankara'dan özel uçakla Diyarbakır'a getirilen Elçi'nin cenazesi, araç konvoyu eşliğindeki ambulansla Şırnak'ın Cizre İlçesi'ne hareket etti. Konvoy, güzergahtaki yerleşim yerlerinden katılımlarla yaklaşık 300 araç halinde Cizre İlçesi'ne ulaştı. Cenazeyi taşıyan ambulans Cizre girişinde çok sayıda kişi tarafından karşılandı. Kalabalık grup, cenazenin yıkanacağı Seyidan Camii'ne kadar yaklaşık 5 kilometrelik yolu ambulansa eşlik ederek yürüdü. Elçi'nin cenazesi Seyidan Camii'nde yıkandıktan sonra Ulucami'ye götürüldü.

IRAK'TAN TEMSİLCİ GELDİ

Elçi'yi son yolculuğuna uğurlamak için Irak'tan gelen KDP Genel Sekreteri Fadıl Mirani ve Mesut Barzani'yi temsilen kardeşi Sidat Barzani, cami yakınındaki taziye evinde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Mirani, Şerafettin Elçi ile dostluğunun uzun yıllar öncesine dayandığını, avukatlığı ve bakanlığı döneminden bu yana dostluğunun devam ettiğini belirterek, 'Çok iyi bir insan ve çok iyi bir Kürt siyasetçisiydi' dedi. Mirani, Elçi'yi kaybetmekten dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

OMUZLARDA TAŞINDI

Sidat Barzani de Mesut Barzani ve Barzani ailesini temsilen geldiğini ifade ederek, Elçi'nin vefatından duyduğu üzüntüyü belirtti. Elçi'nin naaşı Ulucami'deki cenaze namazının ardından vatandaşların omuzlarında Asri Mezarlığa kadar omuzlarda taşındı. Elçi, burada dualar eşliğinde toprağa verildi. Cenazenin Ulucami'ye getirilişi sırasında tabutun üzerine bırakılan ancak namaz esnasında kaldırılan Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimini simgeleyen bayrak, cenazenin mezarlığa götürülüşü sırasında tekrar tabutun üzerine konuldu.

Talabani'den çelenk

Cenaze namazının kılındığı Cizre Ulucami'de aralarında TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin gönderdiği çelenklerin de bulunduğu çok sayıda çelenk dikkati çekti. Ulucami'de kılınan cenaze namazına Elçi'nin damadı Mustafa Denizli, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk ile BDP'li milletvekilleri ve Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği'ni temsilen Azat Cundi'nin de katıldığı görüldü.

Bu arada cenazenin defnedilmesi sırasında Nusaybin Caddesi'nde yasa dışı gösteri yapan bir gruba polis biber gazıyla müdahale etti. Rüzgarın etkisiyle mezarlığa yayılan gazdan cenazeyi uğurlayanlar da etkilendi.


11 yıl önce