|

CNN'DEN CNN TÜRK'E DAVA

Yeni Şafak
00:00 - 9/04/2000 Pazar
Güncelleme: 17:07 - 16/05/2017 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv


S P O T


Clinton'dan ABD şirketlerine kıyak

Davanın açılmasına dayanak teşkil eden ve Başkan Clinton'ın onayından geçen yasa, Amerikan şirketlerinin haklarını korumak için çıkartıldı. Yasaya göre, bir ABD şirketi, daha önce alınmış bir adresle aynı ada sahip bir şirket kurar ve daha önceden bu adresi alan şirkete karşı dava açarsa web adresini elinden alabilecek.

CNN ve Doğan Medya Grubu ortaklığı ile kurulan CNN Türk Televizyonu, www.cnnturk.com adresini kullanan kişiyi kendisine zarar verdiği gerekçesiyle dava etti. Konuyla ilgili dava, Amerika'nın Virginia eyaletinde 00-0031-A dosya numarasıyla açıldı. CNN tarafından dava edilen cnnturk.com adresinin sahibi Orçun Koşcağız ise, CNN Türk Televizyonu kurulmadan önce 22 Mayıs 1999'da "Computer Network Navigation TÜRK" adıyla şirket kurduğunu ve bu adresi Amerikan Tescil Dairesi, USPTO (United States Patent and Trademark Office) kayıtlarını kontrol ettikten sonra satın aldığını iddia ediyor. Koşcağız, bu adresi kullanmaya başladıktan bir süre sonra Türkiye'de yayına geçen CNN Türk'ün yetkilileri tarafından uyarıldığını söyledi.

'Efe Önbilgin tehdit etti'

Orçun Koşcağız, CNN Türk yetkilisi Efe Önbilgin'in görüşmek için kendisini Hürriyet Medya Towers'taki odasına davet ettiğini, görüşme sırasında da adresi vermesi yönünde tehdit edildiğini söyledi. Koşcağız, adresi vermemekte ısrarlı olduğunu anlayan CNN Türk yöneticilerinin daha sonra, avukatlar aracılıyla düşük fiyatlarla satın alma talebinde bulunduklarını, bunun da kabul edilmediğini görünce, "Sanal Arazinin Korunması Kanunu"na göre dava açtıklarını ifade etti. Dava gerekçesinde Orçun Koşcağız'ın CNN'e zarar verdiği, itibarını zedelediği öne sürülüyor. CNN Türk.com adresindeki site, CNN tarafından açılan dava sonuçlanana kadar, ihtiyati kedbir alındığı için kapatıldı. Siteye, http:// 168.144. 50.1 IP adresinden ulaşılabiliyor. CNN Turk.com adresi daha önce 250 bin dolara satılığa çıkarılmış ve alıcı bulamamıştı.

Medya patronu toprak ağası!

Amerikalı medya imparatoru Ted Turner, Nebraska eyaletinde 3.13 milyon dolara arazi satın aldı. Turner'ın, 5 bin 738 hektar çiftlik arazisini, Colorado eyaletinin eski tarım komiseri Peter Decker'den aldığı belirtildi. Turner'ın, Şubat ayı sonunda da Nebraska'da 12.4 milyon dolara 25 bin 848 hektar arazi aldığı, bu son araziyle birlikte Turner'ın, bu eyaletteki beş arazisinin büyüklüğünün 81 bin 600 hektara ulaştığı kaydedildi. Worth dergisine göre, ABD'de en fazla özel araziye sahip olan Turner'ın, Nebraska, Montana, New Mexico, Güney Dakota ve Kansas eyaletlerinde toplam 0.68 milyon hektar arazisi bulunuyor. --------------- imza ve tarih ---------------- --------------- imza ve tarih ---------------- Geri OKU

#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
24 yıl önce