|

Coca-Cola'dan buzlu çay

Coca-Cola, değeri bir milyar doları geçen 16 farklı markasına bir yenisini daha ekleme hedefiyle Fuse Tea'yi tanıttı. Coca-Cola'nın içecek pazarındaki deneyimini gelişen buzlu çay kategorisine taşıdığı Fuse Tea, 20 ülkeyle eş zamanlı Türkiye'de de piyasaya sunuldu

Ekonomi Servisi
00:00 - 23/05/2012 Çarşamba
Güncelleme: 02:20 - 23/05/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Coca-Cola'dan buzlu çay
Coca-Cola'dan buzlu çay

Coca-Cola, dünya genelinde 4 kıtada, 20 ülkede aynı anda pazara sunduğu yeni buzlu çay markası Fuse Tea'yi tanıttı. Fuse Tea'nin dünya çapında bir milyar dolarlık bir marka olmasını hedefleyen Coca-Cola, böylelikle değeri milyar doları geçen 16 markasına bir yenisini ekleyecek. Coca-Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölümü Başkanı Galya Frayman Molinas '2009 yılından beri büyümemizin yaklaşık yarısı piyasaya sunduğumuz yeni ürünlerden geldi. Ülke olarak bunun meyvelerini uluslararası alanda da net olarak alabiliyoruz' dedi.

POTANSİYEL BÜYÜK

Fuse Tea ile ilgili bilgi veren Coca-Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölümü Pazarlama Direktörü Beyza Ergen ise, 'Buzlu çay son yılların en dikkat çekici ürün kategorilerinden biri. Türkiye'de son on yılda hacmi 12 kat büyüyerek, 1,5 milyon kasadan yaklaşık 19 milyon kasaya, değeri ise 30 milyon TL'den yaklaşık 385 milyon TL'ye ulaştı. Dünyada ise toplam kategori büyüklüğü yaklaşık 41,5 milyar dolar. Çay, halen alkolsüz içeceklerin dörtte birini oluşturuyor ve bunun yalnızca yüzde 2'si buzlu çaydan geliyor. Dolayısıyla potansiyeli çok büyük bir kategoriden söz ediyoruz' şeklinde konuştu.


4 farklı seçenekle tüketicinin karşısında

Fuse Tea'nin şeftalili, limonlu, mango & ananaslı ve karpuzlu dört farklı tadı iki farklı ambalajda sunuluyor. Fuse Tea ile ilgili bilgi veren Ergen 'Fuse Tea hem değişik tatları hem de farklı paketi ile pazarda daha önce sunulmamış bir ürün olma özelliği gösteriyor. Örneğin Fuse Tea'nin karpuz varyantı pazarda bir ilk. Çok yakında yine pazara daha önce hiç sunulmamış 250 ml'lik cam şişe seçeneğini de sunacağız' dedi.




12 yıl önce