|

Çocuk kütüphanesi beceriyi geliştiriyor

Gaziantep’te kurulan Türkiye’nin ilk Uygulamalı Çocuk Kütüphanesi 61 bin ziyaretçiyi ağırladı. Çocuklar kütüphanede sanatsal becerilerini geliştirirken bir yandan da unutulmaz anlar yaşıyor.

Yeni Şafak
04:00 - 12/01/2019 Cumartesi
Güncelleme: 04:18 - 12/01/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Uygulamalı Çocuk Kütüphanesi
Uygulamalı Çocuk Kütüphanesi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Türkiye’nin ilk Uygulamalı Çocuk Kütüphanesi’ne gelen 34 bin 208 çocuk, 27 bin 429 yetişkin, 40 bin kitaptan faydalandı. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Müzeler ve Kütüphane Şube Müdürlüğüne bağlı Çocuk Kütüphanesi’nde, hikâye zamanı uygulamaları, yaratıcı masal çalışmaları ve yazarlık atölyeleri gibi çocukların zihinsel olarak gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla birçok etkinlik gerçekleştirildi. Kütüphanede, çocuk kitapları yazarları ve uzmanlarla çocuklara yönelik söyleşiler yapıldı.

Çocukların kültürel ve sanatsal becerilerini geliştirmek için mozaik, müzik, resim, drama gibi çeşitli atölyeler açılan kütüphanede, unutulmaz anlar yaşandı. Bir kütüphaneden fazla olan tesisten dezavantajlı grupların faydalanmalarına engel olacak bir nokta da bulunmuyor.

İKİ TESİS DAHA GELİYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en prestijli Çocuk Kütüphanesine yenileri ekleyecek. Buna göre Nurgana’da ve Güvenevler’de Çocuk Kütüphanesi hizmete alınacak. Kütüphaneler, 112 bin adet kitap kapasiteleri ve uygulamalı atölyelerinden faydalanılması için haftanın her günü 08.30-17.30 arasında hizmet verecek.

#Gaziantep
#Çocuk
#Kütüphanesi
5 yıl önce