|

Çocuklar barış istedi

BM Çocuk Zirvesi'nde, İsrail'in Filistin topraklarında sürdürdüğü işgal kınandı. Filistinli heyet, İsrail askerlerinin Filistinli çocukları öldürdüğünü söylediler.

Yeni Şafak
00:00 - 12/05/2002 Pazar
Güncelleme: 12:58 - 18/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------

---------------------- manset ---------------------

----------------------- spot ------------------------------------------------ spot -------------------------

New York'ta 8 Mayıs'ta başlayan BM Çocuk Zirvesi'ne katılan çocuklardan oluşan Filistin heyeti, İsrail'in Filistin topraklarını işgalini kınayarak, mesaj yayınladılar. 4 Filistinli çocuk ellerindeki kararmış okul çantalarını ve kitapları kaldırarak bu eşyaların, okullarına giderlerken bir kara mayınına basarak hayatını kaybeden 5 Filistinli çocuğa ait olduğunu belirttiler. İsrail'in neden olduğu güçlükleri ve durumları anlatan çocuklar, Filistinli çocukları temel haklarından mahrum bıraktığını söylediler.

Çocuklar öldürülüyor

16 yaşındaki Ahmet Al Heri, "Filistin çocukları öldürülürken, suiistimale uğrarken görüyoruz. Her yerde vurularak öldürülüyorlar. Biz bu çocukları ülkemizdeki İsrailli askerler tarafından yok edilirken görüyoruz" dedi. Heyette bulunan Ramallahlı 15 yaşındaki kız öğrenci Cenin Zaal Ebu Rukti ise çocuklardan kurulu Filistin heyetinin "barışa ulaşılacağını ümit ettiğini ve İsrailli çocukları savaşı sona erdirme çabalarında birer dost olarak gördüklerini" belirtti. Rukti "Herkesi seviyoruz. Bizler çocuklarız. Kimseden nefret etmeyiz. Buraya bütün Filistinli çocukların barış sözünü getirdik" diye konuştu.

Bu arada, BM Çocuk Zirvesi, nihai bildiri üzerinde uzlaşma sağlanmasıyla sona erdi. Varılan anlaşma, gelecek 10 yıllık dönemde çocukların yaşam koşullarının iyileştirilmesini öngörüyor. ABD ölüm cezaları, İslam ülkeleri ise aile planlaması konusunda bazı maddelere karşı çıktıkları için itirazlarını son dakikaya kadar sürdürdüler, ancak sonuçta bu engel de aşıldı.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
22 yıl önce