|

Çocuklar için travma odası

Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi''nde İstanbul''un ilk Çocuk İzlem Merkezi açıldı. Merkez, istismara uğramış çocuklara hizmet vermeyi amaçlıyor.

.
00:00 - 8/04/2014 Salı
Güncelleme: 21:29 - 7/04/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Çocuklar için travma odası
Çocuklar için travma odası

İstanbul''da ilk olduğu belirtilen Çocuk İzlem Merkezi, Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi''nde açıldı. Merkezin açılış törenine katılan Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Çekmece Bölgesi Genel Sekreteri Prof. Dr. İhsan Bakır, yaptığı açıklamada, merkezin istismara uğramış çocuklara hizmet vermeyi amaçladığını söyledi.

DAHA DA ÇOĞALACAKLAR

Bakır, ''Bu merkezin hastane içerisinde yapılmasının amacı, istismara uğramış çocukların emniyet, adliye, Adli Tıp Kurumu gibi birçok kurumu dolaştırılmasının, hırpalanmasının önüne geçmektir. Bir manada bütün bu kurumlarımızdaki devlet yetkililerimizi, bürokratlarımızı, mağdur olmuş, zaten sıkıntıya girmiş bu çocuklarımızın ayağına getirme politikasıdır'' diye konuştu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan''ın 2011 yılında verdiği talimatla Ankara''da böyle bir merkezin açıldığını aktaran Bakır, bunların sayısının giderek artırılmasının planlandığını kaydetti.

ÇOCUKLAR MAĞDUR OLMUYOR

Bakır, bu doğrultuda İstanbul''daki ilk merkezin açıldığını dile getirerek, şöyle devam etti: ''Aşağıda özel bir odamız var. İstismara uğramış çocuğumuz, kapalı camekanlı bir mekanda psikolog veya sosyal çalışmacıyla diyalog kurarken, sıkıntılarını anlatırken, camın diğer tarafında avukat, adli tıp uzmanı ve savcımız çocuğu sıkıntıya sokmadan sorularını hazırlayıp sosyal çalışmacıya vererek, bir nevi sorgulama gerçekleştiriyor. Çocuk da orada mağdur olmuyor. Bütün amaç bu.''

10 yıl önce