|

Dünya çocukları 23 Nisan'la coştu

Yeni Şafak
00:00 - 24/04/2005 Pazar
Güncelleme: 13:52 - 12/06/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

ZENİCA: Bosna Hersek'in başkenti Zenica'daki kutlamalar da, Avrupa Birliği Gücü'ne bağlı Bosna Hersek Çok Uluslu Manevra Tabur Komutanlığı'nda (EUFOR) yapıldı. Taburu ziyarete gelen altı ilköğretim okulundan 48 çocuk, ellerindeki bayraklarla Türk askerleriyle tanıştılar. Tabur Komutanı Kurmay Yarbay Ali Gökçen Özdem, makamını Zenica Aliya Nametek İlköğretim Okulu'ndan Admir Meciç'e bıraktı. Temsili Komutanı Meciç, "Dünyanın her yerinde barışın sağlanmasını istiyorum. Bosna Hersek'te herkesin birbirini sevmesini istiyorum" dedi.

LEFKOŞA: KKTC'deki 23 Nisan törenlerinin ilki Atatürk Anıtı'nda yapıldı. Öğrencilerin gösterilerini kapsayan tören ise Lefkoşa Şehit Hüseyin Ruso Stadyumu'nda düzenlendi.

KAHİRE: Mısır'ın başkenti Kahire'de, 23 Nisan bayramı Türk Büyükelçiliği konutunda düzenlenen törenle kutlandı. Kahire'de yaşayan Türk vatandaşlarının çocuklarının katıldığı kutlamada çeşitli oyunlar ve yarışmalar düzenlendi.

İSKEÇE: Batı Trakya Türk azınlığı, İskeçe kentinde '1. Çocuk Şenlikleri' adı altında 23 Nisan'ı ilk kez kutladı. Şenlikte öğrenciler şiirler okudu, şarkılar söyledi ve folklor gösterileri yapıldı.

BİŞKEK/TAŞKENT/AŞKABAT: 23 Ni-san, Azerbaycan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan ile diğer Türk cumhuriyetleri ve Türklerin bulunduğu tüm ülkelerde de coşkuyla kutlandı.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
19 yıl önce