|

Çocuklarımıza olan desteğimiz sürecek

Yedi polisi yaraladığı gerekçesi ile tutuklanarak Bakırköy Kadın Tutukevi'ne konan ve 21 gün kaldığı cezaevi'nden önceki gün tahliye edilen Makbule İbrahimoğlu, dün ayağının tozu ile okullarına alınmayan başörtülü öğrencilere destek vermek için Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesi önüne geldi.

Yeni Şafak
00:00 - 26/10/2002 Cumartesi
Güncelleme: 11:29 - 22/05/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Demir parmaklıkların kendisine tecrübe kazandırdığını kaydeden İbrahimoğlu, "Türkiye'de başörtülü öğrencilere yapılan haksızlığı sağır sultan bile duydu. Acaba halen siyasiler duymadımı"dedi.

Beni misafir gibi ağırladılar

Tutuklu kaldığı süre içinde, cezaevi personeli ve diğer tutuklulardan büyük alaka gördüğünü kaydeden İbrahimoğlu, cezaevinde misafir gibi ağırlandığını söyledi. Koğuş arkadaşları ile kısa zamanda kaynaştığına vurgu yapan İbrahimoğlu, geçen süre içinde Türkiye'nin diğer cezaevlerinde kalan mahkumlardan çok sayıda destek mektubu aldığını kaydetti.

İbrahimoğlu, "Ben cezaevine hiç yanlızlık çekmedim. Açık görüşlerde çocuklarım ve diğer sevenlerim beni ziyaret ettiler. Başörtüsü davası ile ilgili yayınlarını da her gün gazetelerinizden takip ettim. Orada diğer mahkumlarla birlikte namaz kılıp, yasağın kalkması için dua ettik" diye konuştu.

  • OKTAY MEHMET, İSTANBUL

    Yasak bir kez daha kınandı
    Kadıköy Anadolu İHL öğrencileri, başörtüsü yasağının sona ermesi için eylemlerini dün de sürdürdü. Yasağı ellerinde taşıdıkları "Zalim güçlü olsa da, başörtüme yasak konsa da zafer bizim olacak', 'Son sekiz gün' yazılı pankartlarla kınayan öğrenciler polis tarafından uyarılarak dağılmaları istendi. Öğrenciler uyarı üzerine İstiklal Marşı'nı okuduktan sanra dağıldılar. AK Parti Milletvekili adayı Gürsel Erol'un da aralarında bulunduğu bir çok veli de öğrencilere olan desteklerini onların yanında yer alarak sürdürdüler.


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    22 yıl önce