|

Çöl Kaplanı'nı kazada kaybettik

Dakar'daki performansıyla 'Çöl Kaplanı' lakabını alan milli motosikletçi Kemal Merkit, Transanatolia Rallisi'nde geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybetti. İtalyan yarışçıyla birlikte Merkit'e çarpan Hollandalı sporcu da kurtulamadı

Aa
00:00 - 8/09/2012 Cumartesi
Güncelleme: 00:52 - 8/09/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Çöl Kaplanı'nı kazada kaybettik
Çöl Kaplanı'nı kazada kaybettik

2012 Transanatolia Rallisi'nde meydana gelen kazada, 52 yaşındaki milli motosikletçi Kemal Merkit ile Hollandalı Wouter Vaarkamp hayatını kaybetti.

Konya'nın Karapınar İlçesi'ndeki Meke Gölü-Ürgüp etabı, dün sabah 08.00'de start aldı. Meke Gölü etrafındaki parkurda, yarışın başlamasından yaklaşık bir saat sonra milli motosikletçi Kemal Merkit ile İtalyan sporcu Mirco Miotto (55) yön tespiti yapmak için yavaşladı. Bu sırada arkadan gelen Hollandalı Wouter Vaarkamp (19) toz bulutu nedeniyle önünü göremeyerek, Merkit'e çarptı. Türkiye'nin en tecrübeli pilotları arasında yer alan Kemal Merkit ile Wouter Vaarkamp olay yerinde hayatını kaybetti. İtalyan sporcu Mirco Miotto ise kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. Antalya'dan start alan yarışlar kaza nedeniyle iptal edildi.

DAKAR'A KATILAN İLK TÜRK

Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, milli ralliciyi, motosiklet camiasının 'Kemal ağabeyi' olarak ayrı bir yere koyduklarını belirtti.

2002 yılında en zorlu yarış olarak bilinen Dakar Rallisi'ne katılan ilk Türk sporcusu Merkit, çok sayıda uluslararası ralliye katılarak çeşitli başarılar elde etti. Zorlu etapları kolayca geçebilen ve 'Çöl Kaplanı' lakabını alan 52 yaşındaki milli motosikletçi, 2010 Dakar Rallisi'nde "servis desteği olmadan yarışanlar" kategorisinde birinci oldu, 2011 yılında aynı klasmanda ikinci oldu. 2012'de ise mekanik sorunlar nedeniyle yarışmadan çekilmişti.




12 yıl önce