|

Çözüm kalkınma projesi

Bakan Fatma Şahin, Gaziantep'te düzenlenen Yeni Anayasa ve Sürecin Değerlendirilmesi konulu toplantıda 'Toplumsal barış ve huzuru yakalamamız için toplumu özgürleştirip huzurlu kılmalıyız. Bu topyekûn bir kalkınma projesidir' dedi.

Yaşar Yavuz
00:00 - 29/04/2013 Pazartesi
Güncelleme: 22:58 - 28/04/2013 Pazar
Yeni Şafak
Çözüm kalkınma projesi
Çözüm kalkınma projesi

Sivil Dayanışma Platformu'nun gerçekleştirdiği Yeni Anayasa ve Sürecin Değerlendirilmesi konulu Siyaset Müzakereleri toplantılarının ikincisine katılan Aile ve Sosyal Politakalar Bakanı Fatma Şahin, çözüme katkım var diyen herkesin, birçok soruna farklı çözüm önerme potansiyeli olduğunu hatırlatarak 'Aslında çözüm buradadır. Toplumsal barış ve huzuru yakalamamız için toplumu özgürleştirip huzurlu kılmalıyız. Bu topyekûn bir kalkınma projesidir' dedi. Sivil Dayanışma Platformu'nun Bülbülzade Vakfı'yla birlikte gerçekleştirdiği Yeni Anayasa ve Sürecin Değerlendirilmesi konulu Siyaset Müzakereleri toplantılarının ikincisi Gaziantep'te yapıldı. Şehitkâmil Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen programa sivil toplum kuruluşları ve siyaset camiası yoğun ilgi gösterdi.

HUKUK VE DEMOKRASİ

Toplantıda konuşan Bakan Şahin, 'Hukuk ve demokrasiyi at başı götürmeliyiz. Yasakların kalkması gerektiğine inandık DGM'leri, OHAL'i, EMASYA Protokolünü kaldırdık' dedi. Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ayhan Ogan da Türkiye'de bugüne kadar anayasaları hep atanmışların yaptığını bu günden sonra bunu seçilmişlerin yapması gerektiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti: 'Sivil anayasa, devleti değil toplumu esas almalıdır. Yeni anayasa 82 anayasasının değiştirilmiş hali değil tamamen yeni olmalıdır. Uygulanabilir, hayatla bağdaşık bir anayasa olmalıdır' dedi.


11 yıl önce