|

Cumhurbaşkanı adayına saldırı için konuştu

İha
00:00 - 1/02/2013 Cuma
Güncelleme: 23:04 - 1/02/2013 Cuma
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı adayına saldırı için konuştu
Cumhurbaşkanı adayına saldırı için konuştu

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ve Cumhurbaşkanı Adayı Raffi Ovanisyan ve Ulusal Parlamento Başkanı Hovik Abrahamyan, silahlı saldırıya uğrayan Milli İrade Birliği Partisi Başkanı Paruir Ayrakyan'ı, hastanede ziyaret etti.

Ayrakyan''ı hastanede ziyaret eden Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Bu yalnızca bir başkan adayı veya devlet adamı olarak Paruir Ayrakyan''a değil, aynı zamanda devletimize karşı da işlenen çirkin bir suçtur. Bu suçun arkasındaki kişilerin, gelecek seçimlerin gidişatını değiştirmek istedikleri apaçık ortadadır. Emniyet görevlileri bu suçu işleyenleri bulmak için ellerinden geleni yapacaklardır'' şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Adayı Raffi Ovanisyan da, Ayrakyan''ın Ermeni devletinin temellerini atanların arasında yer aldığını dile getirerek, ''Bu gerçeği kimse tarihten ve onun biyografisinden silemez. Bu saldırının yalnız Ayrakyan''a değil, Ermeni halkına ve Ermeni devletine karşı da gerçekleştirildiğini düşünüyorum'' dedi.

Ayrakyan'ın kızı Nare Ayrakyan, Erivan'daki evlerinin önünde gerçekleşen saldırı anını şöyle anlattı:

''Gece evdeydik, ilk silah sesini duyunca cama koştuk ve babamı kapının eşiğinde gördük. Daha sonra ikinci kere ateş edildi ve babam kanlar içerisinde yere yığıldı.''

Ulusal Parlamento Başkanı Hovik Abrahamyan ise Ayrakyan''ın sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti. Abrahamyan hastanede yaptığı konuşmada, ''Konuya ilişkin başlatılan soruşturmayla bu saldırıyı düzenleyenler ortaya çıkarılacak. Bir kez daha bu suçun Ermenistan devletine karşı işlendiğini vurgulamak istiyorum. Olayın çözülmesi için mümkün olan her şeyin yapılacağına eminim'' dedi.


11 yıl önce