|

Cumhurbaşkanı cep telefonuyla Eskişehir''i fotoğrafladı

Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov, çeşitli açılış ve gezi ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Eskişehir''de, ziyaret ettiği yerleri kendi cep telefonu ile tek tek fotoğrafladı. Vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan konuk Cumhurbaşkanı, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Cihan
00:00 - 1/06/2013 Cumartesi
Güncelleme: 14:30 - 1/06/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı cep telefonuyla Eskişehir''i fotoğra
Cumhurbaşkanı cep telefonuyla Eskişehir''i fotoğra

Özel uçağıyla sabah saatlerinde Eskişehir''e gelen Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, milletvekilleri Salih Koca, Ülker Can, Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Vali Güngör Azim Tuna tarafından karşılandı. Konuk Cumhurbaşkanı daha sonra valilik binasında inşaat olmasından dolayı Vali Güngör Azim Tuna''yı Anemon Otel''de nezaket ziyaretinde bulundu. Bursa Valisi Şahabettin Harput''un da hazır bulunduğu otelde yapılan görüşmelerin ardından Tataristan, Eskişehir ve Bursa illeri arasında işbirliği anlaşması imzalandı. Yapılan görüşmelerin ardından katılımcılar topluca hatıra fotoğrafı çektirdi.

Konuk Cumhurbaşkanı daha sonra Odunpazarı ilçesindeki Kazan Tatarlar Kültür Müzesi''nin açılışına katıldı. Törende konuşan konuk Cumhurbaşkanı, kardeş Eskişehir ilinde Tatarlara ait müzenin açılmasından dolayı büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. Açılışın akabinde konuk Cumhurbaşkanı Minnihanov, eski devlet bakanlarından Kürşat Tüzmen ile birlikte Tatar Kültür Müzesi''ni ziyaret gezdi.

Konuk Cumhurbaşkanı Minnihanov gezi ve açılışlar sırasında elindeki cep telefonunu hiç düşürmedi. Konuk Cumhurbaşkanı ziyaret ettiği yerleri cep telefonu ile tek tek fotoğrafladı. Gittiği yerlerde yoğun ilgi ile karşılaşan konuk Cumhurbaşkanı, vatandaşlarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Konuk Cumhurbaşkanı'na Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, belediyenin cam atölyesinde yapılan işlemeli cam vazo etti.

Bu arada, eski devlet bakanlarından Kürşat Tüzmen de gittiği yerlerde vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Tüzmen, vatandaşlarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

11 yıl önce