|

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Erken seçim kararı senaryoları alt üst etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kandilli Rasathanesi'nde yaptığı açıklamada erken seçim kararına da değinerek "Bizim isteğimizle erken seçim olmasa da, yeni sistemin hayata geçmesi için iyi oldu. Bu karar birçok senaryoyu da alt üst etti" dedi.

Yeni Şafak
16:52 - 20/04/2018 Cuma
Güncelleme: 17:23 - 20/04/2018 Cuma
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü 150. Yıl Programı'nda açıklamalar yaptı.

İşte Erdoğan'ın açıklamaları...

Teknolojideki tüm gelişmelere rağmen bırakın evreni henüz güneş sistemimizin bir kısmını bile çözemedik. Rasat çalışmaları insanlığın doğuşundan bugüne önemini koruyor. Kandilli ülkemizin en önemli deprem araştırma merkezidir. Deprem tahminleri afete hazırlık planımızın en kıymetli yardımcısıdır. Afetleri engellemek insan iradesini aşıyor olabilir ama, yıkımlarını azaltmak bizim elimizdedir. Tüm toplumu ve çocuklarımızı bilinçlendirme çalışmalarını da takdir ediyorum.

Sultan Abdülhamid'in emriyle getirilen gözlem araçları 31 Mart vakasıyla talan edilmiştir. Bizim medeniyetimizde evreni gözlemlemek çok geniş yer tutar. Yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'de ay, yıldızlar ve güneş sisteminden bahsedilmektedir.

YIKIMLARI AZALTMAK BİZİM ELİMİZDE

Rasat çalışmaları insanlığın doğuşundan bugüne önemini koruyor. Kandilli ülkemizin en önemli deprem araştırma merkezidir. Deprem tahminleri afete hazırlık planımızın en kıymetli yardımcısıdır. Afetleri engellemek insan iradesini aşıyor olabilir ama, yıkımlarını azaltmak bizim elimizdedir. Türm toplumu ve çocuklarımızı bilinçlendirme çalışmalarını da takdir ediyorum.

EN ZAYIF HALKA İSTANBUL

Deprem en zayıf halkanın konum ve nüfus nedeniyle İstanbul olduğunu kabul etmeliyiz. 1999 depreminin acısını unutmuş değiliz. Kentsel dönüşüm çalışmalarımızın öncelikli amacı, depreme dayanıksız yerlerin öncelikle inşasıdır. Kaçınılmaz olan deprem geldiğinde mümkün olduğu kadar hazırlıklı olmaktan başka çaremiz yok.

AFRİN'DE 4 BİN 250 TERÖRİST ETKİSİZ HALA GETİRİLDİ

Bölgemizde Suriye ve Irak merkezli yeni bir tanzim planının hayata geçirilmeye çalışıldığı görülüyor. Bu projenin Türkiye ile ilgili ayakları da olduğu aşikar. Bu planı yapanlar Türkiye'yi eski Türkiye sanıyorlar. Afrin'de etkisiz hale getirilen terörist sayısı 4 bin 250.

YEPYENİ BİR KAPI AÇILDI

Bölgemizde Suriye ve Irak merkezli yeni bir tanzim planının hayata geçirilmeye çalışıldığı görülüyor. Bu projenin Türkiye ile ilgili ayakları da olduğu aşikar. Bu planı yapanlar Türkiye'yi eski Türkiye sanıyorlar. Afrin'de etkisiz hale getirilen terörist sayısı 4 bin 250. Özellikle 4-5 yıldır yaşadığımız her hadise bizim için bir imtihan. Bu imtihanları başarıyla verdik. Sınırlarımız dışında ve içindeki tehditlere fırsat vermedik. İçeriden çökertmek için kullanmadıkları araç, çete kalmadı. FETÖ'cülerin 80 tanesini getirdik. İnlerde gizlenmenin adaletten kurtarmadığını gösterdik. Güney sınırlarımız boyunca çekilmek istenen terör sınırlarını operasyonlarla bozduk. Dost bildiklerimize bakıyoruz. Afrin'deki tünelleri görüyoruz. Meşhur Fransız firma beton veriyor. Silah sağ olsun ABD Tırlarla, kargo uçaklarıyla gönderiyor. FETÖ falan arkasında olanlar belli, bunu biliyoruz. Siyasi ve ekonomik saldırılara da maruz kaldık, milletimizle bir olduk. Milletimizin büyük kahramanlığı ile 15 Temmuz bertaraf edildi. Yenikapı'da tarihimizin en büyük mitingini yaptık. Siyasette de yepyeni bir kapı açılmıştır.

ÜLKEMİZİN ÖNÜ AÇILACAK

Milli irade tarafından tasdiklenen yönetim değişikliğini 16 Nisan'da hayata geçirdik. 16 Nisan'da gerçekleşen referandum ile kabul edilen yönetim sistemi 3 Kasım 2019'da hayata geçecekti. Biz siyasi hayatımız boyunca seçim süresinin beklenmesinden yana olmuştuk. Türkiye'nin normal gündemiyle geçmesiyle bir sorun olmayacağını düşünüyorduk. Sıkıntılar bize, ülkemize bir bedel ödetecek diye bu adımı atalım dedik. Muhalefet sürekli hodri meydan, hodri meydan diyordu, buyurun işte meydan. Erken seçim lafını asla telaffuz etmiyoruz MHP'nin olumlu yaklaşımıyla yaptığı açıklamayla, meseleleri değerlendirdik, arkadaşlarla da yaptığım istişarelerde 24 Haziran'da bu seçimi gerçekleştirelim dedim. Olumlu bir havanın ülkemde estiğini görüyorum. Çağrıya icabetle 24 Haziran'da seçim yapılmasında mutabık kaldık. Seçimlerin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. YÖK bana bağlı olduğu için hemen bir hafta öteye aldık sınavı. Bu şunu gösteriyor, Başkanlık sistemi seri adımlar atmayı sağlıyor. Ülkemizin önü açılacak.

SENARYOLAR ALT ÜST OLDU

Bu seçimle bürokratik oligarşiyi de yıkma fırsatımız oldu. Geçiş dönemi nedeniyle birçok bürokrat insiyatif almaktan çekinmiştir. Sistemi ite kaka sürdürmeye çalışıyoruz. Bizim isteğimizle erken seçim olmasa da, yeni sistemin hayata geçmesi için iyi oldu. Bu karar birçok senaryoyu da alt üst etti. Biz seçimleri büyük ve güçlü Türkiye için enerji depolama kararı olarak görüyoruz.

#Erdoğan
#Cumhurbaşkanı
#erken seçim
6 yıl önce