|

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fitne ateşine rıza göstermeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Konya İl Başkanlığı Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, "Batı bizi tehdit ediyor. Onlar gemilerinizi çekin dediler, biz ne yaptık firkateynlerimizi oraya gönderdik, İHA'larımızı, SİHA'larımızı gönderdik" dedi. AK Parti içerisinde fitne ateşinin yakılmasına izin vermeyeceklerini vurgulayan Erdoğan, "Elbette yolculukta nefesi yetmeyenler, hislerinin kurbanı olanlar çıktı. Dava adamın olduğu gerektirdiği sabrı ve adanmışlığı gösteremeyenler sahada çalışmak varken fildişi kulelerinde ahkam kesenler oldu. Biz zaferin ve kaderin tek sahibinin Allah olduğuna inanarak yolumuza sizlerle beraber devam ettik, devam ediyoruz" vurgusunu yaptı.

20:10 - 1/09/2019 Pazar
Güncelleme: 22:31 - 1/09/2019 Pazar
Yeni Şafak
​Cumhurbaşkanı Erdoğan
​Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya'da AK Parti İl Başkanlığı'nda açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, AK Parti çatısından ayrılıp yeni parti kuranlara tepki göstererek, "
E
lbette yolculukta nefesi yetmeyenler, hislerinin kurbanı olanlar çıktı. Dava adamın olduğu gerektirdiği sabrı ve adanmışlığı gösteremeyenler sahada çalışmak varken fildişi kulelerinde ahkam kesenler oldu. Biz zaferin ve kaderin tek sahibinin Allah olduğuna inanarak yolumuza sizlerle beraber devam ettik, devam ediyoruz"
ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarıyla karanlık emellere ağır darbe indirdik. Şimdi gündemimizde Fırat'ın doğusu var.

Buradaki terör yuvalarını da temizlemekte kararlıyız. Suriye'de bu adımları atarken diğer komşumuz Irak'ta da Pençe harekatıyla da teröristlerin inlerini başlarına geçiriyoruz. PKK'nın ülkemizdeki
eylem kapasitesi
azalıyor. Örgütten kaçanların sayısında çok büyük artış var.
Güvenlik güçlerimiz kesintisiz operasyon halindeler. Silahlı ve silahsız, insansız hava araçlarımız teröristlere nefes aldırmıyor. Kalıcı başarı ancak terörün beslenme kaynaklarını kesmekle mümkündür.
Bölücü örgüte mali, ekonomik, lojistik destek sağlayan siyasi uzantılarla mücadele etmemiz şattı
r. Belediye başkanlığı terör örgütüne piyonluk değil şehre ve millete hizmet etme makamıdır.

Demokrasi hukuk çeşmesidir. Açık söylüyorum, hiçbir medeni devlet kamu kaynaklarının teröristlere kullandırılmasına müsamaha göstermez. Hiç kimse sandıktan çıkan iradeyi terör baronlarına peşkeş çekemez. Hiçbir devlet teröristlerin belediyelerin arka bahçe olmasını izlemez. Van, Mardin, Diyarbakır belediye başkanlıklarına yapılan vekil görevlendirmelerinin sebebi işte budur.

"Bölücü örgütün uzantılarından daha fazla CHP'nin rahatsız olduklarını görüyoruz"

Devlet milletin hakkını, hukukunu korumak, demokrasiye yönelik tehditleri bertaraf etmek için son derece meşru bir adım atmıştır. Bölücü örgütün uzantılarından daha fazla CHP'nin rahatsız olduklarını görüyoruz. Bize ve belediye başkan vekillerimize saldırıyorlar.

Hem cumhuriyetle yaşıtız diyeceksiniz, hem de şehitlerimizin yakınlarını kapı dışarı edenlerin avukatlığını yapacaksınız. Hem demokrasi diyeceksiniz, hem de demokrasiye suikast düzenleyenlere arka çıkacaksınız.

  • Çukur eylemlerinde askere, polise kurşun sıkanların Kürt kardeşlerimizin hayatını zindana çevirenlerle saf tutacaksınız. Bunun adı merhum Ahmet Kaya'nın ifadesiyle nereden baksan tutarsızlıktır. Vatandaşlarımızın CHP'lilerin hafızasına not ediyor.

Biz başka partiler gibi bana değmeyen yılan bin yaşasın diyemeyiz. Derdi olan, davası olan, prensipleri olan bir partiyiz. Gece gündüz demeden Türkiye'nin meseleleri, Türk milletin dertleriyle dertlenen bir partiyiz. Evlatları dağa kaçırılan Diyarbakırlı anaların feryatlarını duymazdan elemeyiz.

Biz ilk kıblemiz Kudüs'ü, üstüne türküler yaktığımız Yemen'i kaderine terk edemeyiz. Biz Rumların ağzıyla siyaset yapanlardan olamayız. CHP'nin başındaki zat 'Doğu Akdeniz'de Amerika, İngiltere, Fransa, Katar var sadece Türkiye yok' diyor. Hale bak, gözü var görmüyor. Bizim orada Yavuzumuzu, Barbaros Hayrettin'i görmüyor.

"Batı gemileri çekin dedi, biz savaş uçaklarımızı gönderdik"

Batı bizi tehdit ediyor. Onlar gemilerinizi çekin dediler, biz ne yaptık firkateynlerimizi oraya gönderdik, İHA'larımızı, SİHA'larımızı gönderdik.

  • Doğu Akdeniz'de tüm Kıbrıs'ın hakları var, bizim de var güneyin de var. Ama biz Türkiye olarak garantör bir ülkeyiz. Aynı şekilde Yunanistan, İngilizler, Avrupa Birliği. Ama kimse bize niye oradasınız deme hakkına sahip değildir, işte oradayız.

Artvin'de Türkiye'nin bir dünyanın iki numaralı baraj yapıyoruz Yusufeli'nde. Şu anda Artvin adeta barajlar şehri. Türkiye'nin değişik yerlerinde aynı şekilde bunları yapmaya devam ediyoruz.

"Siyaset, ülkeye hizmet yarışıdır, fitne ve fesat yarışı değildir"

Bu ülke hidroelektrik santrallerle, içme suyu ile sıkıntı yaşamasın diye. İnşallah Konya'nın da su sıkıntısını yaşatmayacağız. Çünkü Konya ovası su sıkıntısı yaşamayacak ki, biz burada tarımda hedeflediğimiz başarıyı elde edelim.

  • Dünyanın en ücra köşesinde bile olsa her bir kardeşimizin sorunu bizim sorunumuz, sıkıntısı bizim sıkıntımızdır. Bizim nazarımızda siyaset millete ve ülkeye hizmet yarışıdır, fitne ve fesat yarışı değildir.

Biz siyaseti kendi geleceğimiz için değil aydınlık yarınlar için yapıyoruz. 18 yıl önce milletimize daha özgür, daha huzurlu, daha müreffeh bir Türkiye'yi inşa etme sözü verdik. 18 senede de hamdolsun vaatlerimizi tek tek gerçekleştirdik.

"18 yıl boyunca ilkelerimizden, değerlerimizden taviz vermedik"


Başörtüsü sorunu var mıydı, kızlarımız üniversitelere sokuluyor muydu? Ama sabrettik. Şu anda üniversitelerde, devlette başörtüsü sorunu var mı? Yok. Askeriyede, poliste artık kızlarımız başörtülü olarak görev yapıyor mu, yapıyor? Nereden nereye? Daha iyi olacak. İnşallah bunu çok daha başarılı bir noktaya taşıyacağız. 18 yıl boyunca ilkelerimizden, değerlerimizden taviz vermedik.

Birçok kez sınandık, partimiz kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı, ancak milletin emanetini hep söylüyorum ya Dicle'nin, Fırat'ın doğusunda kuzularımızı çakallara yedirtmedik.

"Yolculukta nefesi yetmeyenler oldu"

Elbette yolculukta nefesi yetmeyenler, hislerinin kurbanı olanlar çıktı. Dava adamın olduğu gerektirdiği sabrı ve adanmışlığı gösteremeyenler sahada çalışmak varken fildişi kulelerinde ahkam kesenler oldu. Biz zaferin ve kaderin tek sahibinin Allah olduğuna inanarak yolumuza sizlerle beraber devam ettik, devam ediyoruz.

Bugün yol boyunca binlerce Konyalı kardeşimizin bizleri nasıl karşıladığını gördük. Allah'ın izniyle bundan sonra da bu birliğimiz, beraberliğimiz bu dayanışmamız gurura mahkum olmadan, hırsımızı başımızın üstüne çıkarmadan, onu ayaklarımızın altına alarak, nefsimizi ayaklarımızın altına alarak hep milletin huzurunda el pençe divam durmaya devam edeceğiz. Biz sadece rükuda ve secdede eğileceğiz.

"Bu kutlu çatının altında fitne ateşinin yakılmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz"

7 Ekim'de kongre sürecimizi başlatıyoruz. 31 Mart seçimlerinde sandıktan çıkan tablo bizim için en önemli referans kaynağı olacak. Şahsım başta olmak üzere hiçbirimizin bu mesajlara kulaklarını tıkama hakkı yoktur. Bizler ilçelerimizde, beldelerimizde, illerimizde oraların Ömerlerini bulacak ve onlarla beraber yola devam edeceğiz. Kanaat önderlerini bulacak yola öyle devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın AK Parti'nin önünde bir sonraki seçimlere kadar açtığı fırsat penceresini çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Bu kutlu çatının altında fitne ateşinin yakılmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz.




#Recep Tayyip Erdoğan
#Konya
5 yıl önce