|

Erdoğan: Yeniden diriliş dönemindeyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'daki TÜGVA Genel Merkezi açılışında önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin son 16 yılda çok önemli değişiklikler yaşadığına vurgu yapan Erdoğan, "Yeni dönemimiz yeniden diriliş, yeniden yükseliştir. Bu asla yayılmacı bir ideal değildir" ifadesini kullandı.

Yeni Şafak
13:00 - 21/10/2018 Pazar
Güncelleme: 13:48 - 21/10/2018 Pazar
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'daki TÜGVA Genel Merkezi açılışında konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Açılışını yaptığımız TÜGVA Genel Merkez binasının ülkemiz, milletimiz ve gençlerimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Mimarından, mühendisine, işçisine kadar teşekkür ediyorum. TÜGVA Genel Merkezi'nin vakfımızın misyonuna yaraşır bir yer olduğunu görüyoruz. Diğer vakıf ve derneklerimiz için bir model teşkil edeceğine inanıyorum.

"Sıradan bir binayı hizmete almıyoruz"

  • Sıradan bir binayı hizmete almıyoruz. Akıllı sınıfı, kıraathanesi, toplantı salonlarıyla örnek bir eseri ülkemize kazandırıyoruz. Burasının 81 il, 404 ilçeye yayılan TÜGVA merkezi olmasıyla her yaştan gençlerimiz için çekim merkezi olacağına inanıyorum.
  • Fiziki yapısı ne kadar güzel, ne kadar kullanışlı olursa olsun, bir mekana anlam veren orada hizmet veren insanlardır. Orada insan yoksa orası bir beton yığını olmaya mahkumdur. TÜGVA'yı beton yığını olmaktan kurtaracak olan da arkadaşlarımızdır. Sizlerin çalışmalarıyla, gayretleriyle anlam bulacaktır. Burası ancak gençlerin 'Benim vakfım, yuvam, okulum' diye sahiplendiği zaman gerçek bir genel merkeze dönüşecektir.

Utanç sahnelerine son verdik

Darbe dönemlerinin baskıcı ve faşist yaklaşımlarını rafa kaldırdık. 28 Şubat döneminin üniversitelerdeki utanç sahnelerine son verdik.

Son 16 yılda asalaklar kaybetti

  • Son 16 yılda hareket alanı daralanlar sadece terör örgütleri ve yandaşları olmuştur. Son 16 yılda kaybedenler hiçbir riske girmeden para kazanmaya çalışan asalaklar olmuştur. Bir avuç seçkin olmuştur. Bunlar dışında hiçbir vatandaşımızın özgürlük alanı daralmamıştır.

"Bu asla yayılmacı bir ideal değil"

Türkiye'nin son 16 yılından rahatsız olanlar, kendilerini imtiyazlı vatandaş olarak görmeye alışanlardır. Biz demokrasinin gelişmesi, hak ve özgürlük alanlarının gelişmesi için çalışma devam edeceğiz.

Yeni bir dönemin arifesindeyiz. Bu dönem büyük Türkiye idealimizi pratiğe dökme dönemidir. Bunun bir yanı coğrafyamızla ilgilidir ama bu asla yayılmacı bir ideal değildir.

"Bay Kemal teröristlerde yürümeye devam edebilir"

  • Ana muhalefetin başı İngiltere'de 'Türkiye'deki Suriyelileri tekrar göndereceğiz' diyor. Bunun insanlıktan nasibi var mı? İnsanlıktan nasibi almayan söyleyebilir. Ensar ile muhacir nedir bu bilmez. Bunlarda böyle bir kavram yok.

Bunlar her zaman zulümle iç içe olmuş. CHP'nin tarihini iyi biliriz. Onların yakın siyasi tarihimizde Adnan Menderes'i arkadaşlarını nasıl idam ettiklerini iyi biliriz. Onlar bundan zevk duyanlardır. Bay Kemal Ankara'dan- İstanbul'a teröristlerle yürümeye devam edebilir. Biz, milletimizle, rahmetle yürümeye devam edeceğiz.

"Talebelik diploma avcılığı değildir"


Talebelik diploma avcılığı değildir. Biz rengi, dili, kökeni ne olursa olsun, tüm insanlığın yaratılıştaki kardeşliğine inanıyoruz. Biz diğer toplumlara öteki olarak bakmıyoruz.

Şu anda burası SETA böyle bir merkez. Hedef büyük. Bu bir hedef göstermektir. Burada ruhların fethi için gençlerimizin önemli bir çalışmayı yürütüyor olması sıradan değil. Bizim rehberlerimiz bunlar. Bizim önderlerimiz bunları yaptı, buralara geldi, bizler de bu çalışmaları yapacağız. 2023, 2053, 2071 bunun için önemli.

#Recep Tayyip Erdoğan
#TÜGVA
5 yıl önce