|

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Pensilvanya'daki zatı teslim edin

ABD'ye de çağrıda bulunan Cumhurbaşkanı, darbe girişiminde bulunan terör örgütü FETÖ'nün Türkiye'ye verdiği zarara dikkat çekti. Daha önce de FETÖ lideri Gülen'in ABD'den iadesini istediğini hatırlatan Cumhurbaşkanı, ABD Başkanı Obama'ya seslenerek, "Pensilvanya'daki bu zatı artık Türkiye'ye teslim edin" dedi.

Yeni Şafak
21:24 - 16/07/2016 Cumartesi
Güncelleme: 23:50 - 16/07/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisini Kısıklı'da bekleyen vatandaşlara hitap etti. Terör örgütü FETÖ'nün kalkıştığı darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlandığını belirten Cumhurbaşkanı, vatandaşları Türk Silahlı Kuvvetleri ile halkın karşıya karşıya getirilmek istendiği konusunda uyardı.



Darbe girişiminin sorumlusu FETÖ'nün Türkiye'ye içeride ve dışarıda verdiği zararları hatırlatan Cumhurbaşkanı ABD Başkanı Obama'ya seslenerek, "Bu darbe girişiminden sonra tekrar sesleniyorum: Pensilvanya'daki bu zatı artık Türkiye'ye teslim edin" ifadelerini kullandı.



Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:



"Sizin sokağa çıkmanız her şeyi altüst etti"


Bütün mesele ne biliyor musunuz? Sizin ilk andan itibaren millet olarak meydanlara çıkışınız var ya, o çıkışınız her şeyi altüst etmiştir. Diyorum ki, merhamet yok. Gerek başbakanımız, gerek hükümetimiz, gerek devletimizin tüm kurumları çalışmalarını sürdürüyor. Alınan birçok general, albaylar var. Ben buradan bir şeyi sizlere hatırlatmak istiyorum: Şu anda Türk Silahlı Kuvvetleri ile milletimizi karşı karşıya getirmek isteyen dış güçler olabilir. İçeriden takviyeli güçler olabilir. Sakın bu oyunlara gelmeyelim. Eninde sonunda bu Silahlı Kuvvetler bizimdir. Bu Silahlı Kuvvetler paralel yapının değildir. Bu kardeşiniz de, Anayasa'nın hükmü gereğince Silahlı Kuvvetlerin başkomutanıdır.



"Pensilvanya'daki bu zatı artık Türkiye'ye teslim edin"


Bu milleti yurt dışından, Amerika'sından Avrupa ülkelerine varıncaya kadar her yerden bu ülkeyi, bu devleti yalan yanlış, asparagas haberlerle adeta şikayet ettiler. Şimdi ben buradan Amerika'ya sesleniyorum: Sayın Başkan, Pensilvanya'daki 400 dönüm arazi içinde olan bu zatı bize verin demiştim. Bunların darbe girişiminde olduğunu size söylemiştim ama dinletemedim. Bu darbe girişiminden sonra tekrar sesleniyorum: Pensilvanya'daki bu zatı artık Türkiye'ye teslim edin.



Eğer biz stratejik ortaksak o zaman ortağınızın bu talebini lütfen yerine getirin diyorum. Siz bizden hangi teröristi istediyseniz biz size teslim ettik. Artık terör listemizin içinde olan bu zatı da bize teslim edin diyoruz.




AYM üyesi Tercan gözaltında Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'idam' yanıtı FETÖ'cü emniyet müdürü tankın içinden çıktı Akıncı Üssü alçaklardan temizlendi


#Recep Tayyip Erdoğan
#FETÖ
#Darbe
#Fetullah Gülen
#ABD
8 yıl önce