|

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan G20'de diplomasi trafiği: Peş peşe önemli görüşmeler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi için gittiği Hindistan'da yoğun diplomasi trafiği yürütüyor. Erdoğan zirve kapsamında Japonya Başbakanı Kişida Fumio, BAE Devlet Başkanı Muhammed Bin Zayed Al Nahyan ve Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva ile görüşme gerçekleştirdi.

Lokman Özdemir
12:12 - 9/09/2023 Cumartesi
Güncelleme: 15:56 - 9/09/2023 Cumartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın G20 Liderler Zirvesi'nde diplomasi trafiği
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın G20 Liderler Zirvesi'nde diplomasi trafiği
Bu sene Hindistan'ın ev sahipliği yaptığı
18'inci G20 Liderler Zirvesi
, Yeni Delhi'de devam ediyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,
"Tek Yeryüzü, Tek Aile, Tek Gelecek"
ana temasıyla düzenlenen zirvede önemli görüşmeler gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Japonya Başbakanı Kişida Fumio'yu kabul etti. Fumio’yu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konakladığı otelin girişinde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan karşıladı.

Görüşme basına kapalı olarak gerçekleşti.

El Nahyan ile önemli görüşme

Cumhurbaşkanı Erdoğan ikinci görüşmesini Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Muhammed Bin Zayed Al Nahyan ile gerçekleştirdi. Görüşmede Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç da hazır bulundu.

Erdoğan, El Nahyan ile görüşmesinin ardından Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva ile de bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hindistan’da Almanya Şansölyesi Olaf Scholz ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya Bankası Başkanı Ajay Banga ile görüşme gerçekleştirdi. Erdoğan görüşmede Banga’yı yeni görevi dolayısıyla kutlarken, Türkiye’nin Dünya Bankası ile köklü ilişkilerinden ve "asrın felaketi" olarak nitelendirilen 6 Şubat depremleri sonrası bankanın desteğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Erdoğan ayrıca, Dünya Bankası Grubu’nun 17 milyar dolar büyüklüğündeki 3 yıllık Türkiye Fonu’nu 18 milyar dolar ilave ile 35 milyar dolara yükseltme kararını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti. Yatırımların tamamının deprem bölgesinin yeniden inşası başta olmak üzere istihdam ve üretime yönelik uzun vadeli yatırımlara dönüşeceği ifade edilen görüşmede Erdoğan, Dünya Bankası ile yeni dönemde iş birliklerinin derinleşeceğine inandığını söyledi.


#Recep Tayyip Erdoğan
#G20 Liderler Zirvesi
#Hindistan
8 ay önce