|

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan PKK'lı teröristlere sert tepki: Alçaklar bedelini ödeyecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Van’ın Özalp ilçesinde karantina bölgesine yardım götüren Vefa Destek üyelerinin PKK tarafından şehit edilmesine sert tepki gösterdi. Erdoğan Twitter’dan “Hain saldırı, terör örgütünün perdeler arkasına saklanmaya çalışılan menfur yüzünü bir kez daha göz önüne sermiştir. Bugüne kadar olduğu gibi bu hain saldırının da bedeli bu alçaklara ödetilecektir” dedi.

Haber Merkezi
02:00 - 16/05/2020 Cumartesi
Güncelleme: 01:03 - 16/05/2020 Cumartesi
Yeni Şafak
Recep Tayyip Erdoğan
Recep Tayyip Erdoğan

Van’da ihtiyaç sahiplerine yardım götüren Vefa Sosyal Destek Grubu görevlilerine yönelik PKK saldırısının ardından geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Özalp ilçesinde 2 kişinin şehit olmasına yol açan hain saldırı sonrası aralarında HDP’li ilçe yöneticilerinin de bulunduğu 38 zanlı gözaltına alındı. Van Valiliğince yapılan açıklamada, “İlçe merkezi ve çevre mahallelerde birçok adrese baskın düzenleyen güvenlik güçleri, olayla ilgisi olduğu değerlendirilen 38 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanların sorguları devam ederken, güvenlik güçlerinin operasyonları da aralıksız devam etmektedir” denildi.


İLÇE BAŞKANI DA VAR

Saldırıya karışan kişi ya da kişilerin olay sonrası içinde bulundukları araçla kayıplara karıştığı kaydedilirken, sorgusu süren 38 zanlıdan 6’sının HDP Özalp İlçe Başkanı ve yöneticileri olduğu öğrenildi. Kovid-19 salgın tedbirleri kapsamında karantinaya alınan Özalp ilçesine bağlı Eğribelen Mahallesi’ne yardım götüren Vefa Sosyal Destek Grubu’nu taşıyan araca uzun namlulu silahlarla saldırı gerçekleştirilmişti. Saldırıda, bir belediye çalışanı ile ilçe merkezine dönerken yoldan aldıkları bir sivil vatandaş şehit olmuş, bir belediye çalışanı ise yaralanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, hain saldırıya ilişkin sosyal medya hesabından verdiği mesajda, terör örgütünün menfur yüzünün bir kez daha ortaya çıktığını kaydetti. Erdoğan şöyle yazdı:

SONUNA KADAR
MÜCADELE

“Van’ın Özalp ilçesinde terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen Vefa Sosyal Destek Grubu görevlilerine yönelik hain saldırı, terör örgütünün perdeler arkasına saklanmaya çalışılan menfur yüzünü bir kez daha gözler önüne sermiştir. Hainliklerine her gün bir başkasını ekleyen, aziz milletimizin tüm değerlerine saldıran; birliğimize, beraberliğimize ve canımıza kast eden teröristlere ve onların destekçilerine karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz. Saldırıda şehit olan Vefa Sosyal Destek Grubu çalışanı kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bugüne kadar olduğu gibi bu hain saldırının da bedeli bu alçaklara ödetilecektir.”

Tehdit etmişler


PKK saldırısında şehit düşen belediye çalışanı Yıldırım Demir (64) ve Kinyaz Karalıoğlu’nun (60) evinde yas var. Demir’in yaşadığı Mahmudiye Mahallesi’ndeki evine Türk bayrağı asan yakınları, sosyal mesafe kuralına uyarak taziyeleri kabul etti. Demir, Vefa Sosyal Destek Grubunda da gönüllü yer almış. Yakınları, Demir’in 3 ay önce PKK’lı teröristlerce tehdit edildiğini anlattı. Teröristlerin, 9 çocuk babası Demir’in yaşadığı evin duvarına gece yarısı çarpı işaretleri içerisinde ‘PKK’ yazdığını ifade eden yakınları, Demir’in tüm tehditlere rağmen hizmet götürmekten vazgeçmediğini belirtti. Teröristlerin yazdığı PKK yazısını ailenin daha sonra boyayla kapattığı görüldü.

Arabadan atladım

Van-Özalp’in Eğribelen Mahallesi’ne yardım kolilerini götürdükten sonra dönüş yolunda terör saldırısında 2 kurşunla yaralanan belediye personeli Taner Temizel (29) yaşadıklarını şöyle anlattı: “Sivil vatandaşı yol üzerindeki köylerden birinde almıştık. Olay Özalp ilçesi ile Taş ocağı arasında meydana geldi. Arkadan saldırdılar. Gri araç, bizi sollarken, sıka sıka geçti. Kendimi arabadan attım. Kanala düştüm. Zaten beni görmediler. Ondan sonra emekleyerek yola çıktım sonra araç gelip beni aldı, hastaneye yetiştirdi. Şu anda sağlık durumum iyi çok şükür."

#Van
#Saldırı
#Terörist
4 yıl önce