|

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hamas çıkışına skandal tepki: İsrail'den önce İtalya'dan ses geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hamas ile ilgili açıklamasına ilk tepki İtalya'dan geldi. Başbakan Yardımcısı Matteo Salvini haddini aşarak "Erdoğan'ın Hamas hakkındaki açıklamaları mide bulandırıcı" dedi. Daha da ileri giden Salvini "Dışişleri Bakanı Tajani'den büyükelçiyi çağırmasını isteyeceğim" ifadelerini kullandı.

Lokman Özdemir
16:43 - 25/10/2023 Çarşamba
Güncelleme: 17:00 - 25/10/2023 Çarşamba
Yeni Şafak
İtalya Başbakan Yardımcısı Matteo Salvini - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
İtalya Başbakan Yardımcısı Matteo Salvini - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

AK Parti Grup Toplantısı'nda katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında İsrail'in Gazze'deki soykırımına geniş bir yer ayırdı.

"Hamas terör örgütü değildir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan,
"Filistin davamızdan vazgeçmeyeceğiz. Hamas bir terör örgütü değil, topraklarını ve vatanını koruma mücadelesi veren bir kurtuluş ve mücahitler grubudur. Hayatımda bir kere bu Netanyahu denilen adamın elini sıktım. İyi niyetimiz vardı, suistimal edildi. İsrail'e gitme projemiz vardı, iptal ettik, gitmeyeceğiz."
dedi.

İsrail'den önce İtalya'dan ses geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine terör devleti İsrail'den önce İtalya'dan tepki geldi.

İtalya Başbakan Yardımcısı Matteo Salvini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Hamas' açıklamasına ilişkin haddini aşan sözler sarfetti.

Salvini,
"Erdoğan'ın Hamas hakkındaki açıklamaları mide bulandırıcı. Dışişleri Bakanı Tajani'den büyükelçiyi çağırmasını isteyeceğim"
ifadelerini kullandı.


#Hamas
#Recep Tayyip Erdoğan
#İtalya
7 ay önce