|

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kurulacağını açıkladığı 2 yeni kurumun önceliği koronavirüs

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı bünyesinde oluşturulacağını açıkladığı iki yeni kurulun faaliyetlerinde korona ile mücadele önemli bir yer tutacak. Gıda, Tarım, Orman Ve Hayvancılık Kurulunun öncelikli çalışma alanı gıda güvenliğinin sağlanması ve salgın sürecinde gıda konusunda bir sıkıntı yaşanmaması olacak. Sağlık ve Sosyal Politikalar Kurulunun da önceliği yeni sağlık tedbirleri, bunların izlenmesi ve salgının topluma etkileri ile bunlara karşı olası adımlara ilişkin öneriler.

Fazlı Şahan
10:50 - 8/04/2020 Çarşamba
Güncelleme: 10:56 - 8/04/2020 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Koranavirüs mücadelesi kapsamında alınan yeni önlemler kapsamında Cumhurbaşkanlığı Politika Kurullarının ikisinin yapısında değişikliğe gidilecek. Kurulların yeni sorumluluk alanları ve üyeleriyle ilgili çalışmalar Cumhurbaşkanlığında devam ediyor.

GIDA GÜVENLİĞİ İÇİN POLİTİKA

Korona salgını ile birlikte gündeme gelen gıda tedariki ve gıda güvenliği yeni oluşturulacak olan Gıda, Tarım, Orman ve Hayvancılık Kurulunun öncelikli gündem maddesi olacak. Salgın sonrasında Türkiye’nin gıda sıkıntısı çekmemesi için alınacak önlemlerde yine kurulunun öncelikleri arasında yer alacak. Bunun yanı sıra, kurul bitkisel ve hayvansal ürün arzının, ürün kalitesinin artırılmasına yönelik politika önerileri geliştirilecek. Tarım ve hayvancılıkta yerli gen kaynaklarının korunması, ıslahı ve çeşitlendirilmesi için araştırmalar yapmak ve politika önerileri oluşturmak, destekleme politikaları geliştirmekte kurulun görevi arasında .

SAĞLIK VE SOSYAL POLİTİKLAAR BİRLİKTE YÜRÜTÜLECEK

  • Korona salgını sırasında hem sağlık hizmetleri hem de sosyal politikaların birbirine olan etkileri gözlenerek bu kurullar tek çatı altında toplandı. Yeni oluşturulan kurul bir taraftan sağlık politikalarını yönelik kararlar alırken, diğer yandan da bu politikaların sosyal hayata etkileri de bu gündeminde olacak.

KURULLAR HER TÜRLÜ BİLGİ VE BELGEYİ TALEP EDEBİLECEK

Doğrudan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çalışacak olan kurullar, görev alanlarına giren konularda bakanlıklar, kurum ve kuruluşlar, sivil toplum ve sektör temsilcileri, alanında uzman kişiler ve ilgili diğer kişilerin görüşünü alarak uygulanan politikaları ve gelişmeleri izleyecek, yapılan çalışmalarla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’a rapor sunacak. Kurullar, kendi görev alanlarıyla ilgili olarak her türlü bilgi ve belgeyi ilgili bakanlıklar ile kamu kurum ve kuruluşlarından talep edebilecek, söz konusu talepler kurum ve kuruluşlarca öncelikle değerlendirilecek.

ÜYELER AÇIKLANACAK

Yasa gereğince kurullar en az üç üyeden oluşacak. Daha önceki kurulan ve yapısı değişen Sağlık ve Gıda Politikaları Kurul, Sosyal Politikalar Kurulunda görev yapan isimler yeni kurullarda görev alabilecek.

#koronavirüs
#cumhurbaşkanı erdoğan
#Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu
#Sosyal Politikalar Kurulu
4 yıl önce