|

'Çürük' vatansever

GATA'da 'sahte çürük raporu'na aracılık edenlerden birinin de halen Ergenekon soruşturmasının ilk ayağı olan Vatansever Kuvvetler Güçbirliği Hareketi (VKGB) davasından tutuklanan Salih Zeki Balaban olduğu ortaya çıktı.

İstanbul
00:00 - 7/05/2008 Çarşamba
Güncelleme: 01:33 - 7/05/2008 Çarşamba
Yeni Şafak
'Çürük' vatansever
'Çürük' vatansever

GATA Haydarpaşa Hastanesi'nde aralarında yüksek rütbelilerin de bulunduğu 'sahte çürük raporu' çetesi soruşturmasına ilginç bir isim de karıştı. Sahte rapor düzenlenmesine aracılık yapanlardan birinin de Ergenekon'un ilk ayağı olan Vatansever Kuvvetler Güçbirliği Hareketi davasından tutuklu Salih Zeki Balaban olduğu anlaşıldı.

NTV'nin haberine göre, askeri savcı Erhan Ermişoğlu'nun hazırladığı 279 sayfalık iddianamede 4 albay, 5 yarbay, 2 binbaşı, 1 yüzbaşı, 5 teğmen ve 5 astsubay sanık olarak yer alıyor. İddianamede, Ergenekon soruşturmasının ilk ayağı olarak gösterilen Vatansever Kuvvetler Güç Birliği davasının tutuklu sanığı Salih Zeki Balaban'ın, Akın Aydın adlı sanığın 2 kez 1.5 ay hava değişimi raporu almasına aracılık ettiği anlatılıyor. Akın Aydın'ın kırık raporu için GATA'da 4 bin dolar verdiği belirtiliyor. İddianameye göre sahte rapor işlemleri doktor imzaları taklit edilerek ve başkalarına ait röntgen filmleri kullanılarak hazırlanmış.

KOMİK GEREKÇELER VAR

Savcılık iddianamesinde, hava değişimi ve çürük raporları için hastaneye başvuranların ilginç bahaneleri de yer alıyor. Tamamının uydurma olduğu öne sürülen bahaneler arasında merdivenden düşme, maç yaparken düşme, sedye çarpması sonucu kırık, cankurtaran gözetleme kulesinden düşme, kaldırımda yürürken düşüp elini kırma gibi gerekçeler görülüyor.

ORDUDAN İHRAÇ İSTENDİ

Rüşvetle çürük raporu alanların askerliklerini yapmaları, hava değişimi için alınan paraların geri ödenmesi istenen iddianamede, 1 albay, 1 yarbay, 2 binbaşı, 1 yüzbaşı ve 5 astsubayın ordudan ihraç edilmesi de isteniyor.






16 yıl önce