|

Dağdan düşen 500 kilogram ağırlığındaki dev kaya parçaları faciaya neden olacaktı

Giresun'da etkili olan sağanak yağış nedeniyle Dereli, Espiye, Yağlıdere ve Bulancak ilçelerinde cadde ve sokaklar sele teslim olmuştu. Erzurum'da da yağmur nedeniyle bir facianın eşiğinden dönüldü. Dağdan kopan dev kaya parçaları Şenkaya- Gaziler yoluna düştü. Yaklaşık 500 kilogram ağırlığındaki dev kaya parçasını jandarma ekipleri ve çevredekiler kaldırdı.

09:57 - 25/08/2020 Salı
Güncelleme: 10:05 - 25/08/2020 Salı
DHA
Düşen kaya parçasını, jandarmayla beraber yoldan kaldırdılar.
Düşen kaya parçasını, jandarmayla beraber yoldan kaldırdılar.

Son günlerde etkili olan sağanak nedeniyle dağdan düşen dev kaya parçası, Şenkaya- Gaziler yolunun bir şeridini tamamen trafiğe kapattı.


  • Yoldan geçenlerin ihbarı üzerine kısa sürede bölgeye gelen jandarma, çevredekilerin de yardımıyla yaklaşık 500 kilogram ağırlığındaki dev kaya parçasını kaldırdı. Yola düşen irili ufaklı kaya parçaları da temizlenerek yol, ulaşıma açıldı.

Kaya parçası düşerken, yolda araç olmamasıyla facianın önlediğini söyleyen emekli öğretmen Osman Aslan, "Yağan yağmur sonrası yola düşen kayalar, Leğsor Deresi'nde yolun bir bölümünü trafiğe kapatmıştı. Yaptığımız ihbar üzerine olay yerine gelen jandarma ile birlikte büyük ve küçük kaya parçalarını temizledik. Özellikle yağmurlu havalarda buralardan geçen sürücülerin çok dikkatli olmalı. Yoldan taşıdığımız kaya herhangi bir aracın üzerine düşse katliam olurdu" dedi.


Düşen kaya parçasını, jandarmayla beraber yoldan kaldırdılar.

#Erzurum
#Kaya Parçası
#Yol
4 yıl önce