|

Dağlıca komutanı Yarbay Dirik'ten şaşırtan iddia

Dağlıca komutanı Yarbay Dirik, er Ramazan Yüce'nin, olaydan bir gün önce terhis olan 4 asker için "İnşallah havaya uçarsınız" dediğini iddia etti. Dirik, bu nedenle er Yüce hakkında herhangi bir işlem yapıp yapmadığı konusunda ise bilgi vermedi.

Cihan
00:00 - 13/01/2008 الأحد
Güncelleme: 01:47 - 13/01/2008 الأحد
Yeni Şafak
Dağlıca komutanı Yarbay Dirik'ten şaşırtan iddia
Dağlıca komutanı Yarbay Dirik'ten şaşırtan iddia

Dağlıca baskınında kaçırılan askerlin komutanı Yarbay Onur Dirik, olayla ilgili İdari Tahkikat Heyeti'ne verdiği ifadede Mardinli er Ramazan Yüce'nin kendi isteği ile terör örgütü üyelerine katıldığını ileri sürerek, Yüce'yi olayın belirgin şüphelilerinden biri olarak tanımladı. Dağlıca baskınında 12 askerin şehit olduğu kaçırılan 8 askerin bağlı bulunduğu 3. Motorize Piyade Tabur Komutanı Topçu Kurmay Yarbay Onur Dirik, olaydan sonra hazırladığı kanaat raporunu idari tahkik heyetine verdi. Raporda, Yüce'nin kendi rızası ile silahıyla birlikte teröristlere teslim olduğu, arkadaşlarına da 'teslim olun' çağrısı yaptığı kaydedildi. Raporda, er Yüce'nin baskından önce arkadaşlarıyla yaptığı konuşma da kanıt olarak yer alıyor.

Raporda, er Yüce, konuşmalarında, "PKK bizden daha iyi, benim yerim burası değil dağlardır, ben onları çok seviyorum" diyor. Ayrıca olaydan bir gün önce terhis olan 4 askerin tabur merkezine indiği sırada "İnşallah gidemezsiniz, havaya uçarsınız" diye bağırdığı belirtiliyor. Yarbay Dirik, terör örgütü ile bağlantısı oludu kanaatine vardığı er Ramazan Yüce ili ilgili herhangi bir işlem yapıp yapmadığı konusunda bilgi vermedi.

BASKIN GELİYORUM DEMİŞ

Yarbay Dirik, 20 Ekim günü saat 23:55'te taburun doğu ucunda bulunan termal kamera ile bölgenin gözetlenerek yaklaşık 600 metre mesafedeki Küçük Serlant Tepesi'nde 5-6 kişilik terörist grubun görüntülendiğini kendisine telsizle bildirildiğini kaydetti. Dirik, bu terörist unsurları ateş altına aldırmasından 30 saniye sonra tabura 5 ayrı tepeden ateş edildiğini belirterek, "Bu tepelerdeki unsurlarımızın ateş istekleri havan ve topçu ateşleri ile karşılanmaya başladı. Saldırıya uğramakla birlikte ilk ateşi bizim açmamız nedeniyle baskın önlendi. Ayrıca o gün saat 17:00 ile 22:00 arasında bölge genelinde oluşan yoğun sis terör örgütü mensuplarının saldırı hazırlıklarını örtülmesine katkı sağladığını düşünüyorum" dedi.

Farklı telsiz kodu tespit edildi

Dirik, olaydan 3-4 gün önce 9-10 katırlık hudut hattını geçen görüntülerin tespit edildiği ve alınan görüntülerle birlikte bölgeye topçu atışının yapıldığını söyledi. Olay öncesinde çok sayıda yeni telsiz kodunun kullanıldığı ve yeni grupların bölgeye girmeye çalıştığı tespit edildiğini aktaran Dirik, "Bunu bir eylem veya toplantı hazırlığına ilişkin emareler olarak tespit ettik. Hazırlık düzeyini arttırdık” dedi.

٪d سنوات قبل