|

Daha çok Sama Dubai lazım

Sabancı Holding Başkanı Güler Sabancı, Türkiye'nin kendi kaynaklarıyla daha fazla iş alanları kuramayacağını belirterek, “Sama Dubai gibi daha çok sermayeye ihtiyaç var” dedi

Aa
00:00 - 30/03/2007 Cuma
Güncelleme: 01:11 - 30/03/2007 Cuma
Yeni Şafak
Daha çok Sama Dubai lazım
Daha çok Sama Dubai lazım

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Türkiye'nin Sama Dubai gibi yabancı sermayeye ihtiyacı olduğunu söyledi. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Hacı Ömer Sabancı Vakfı ve Devlet Tiyatroları işbirliğiyle düzenlenen 9'uncu Adana Uluslararası Sabancı Tiyatro Festivali'nin açılışına katılan Sabancı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin toplam 46 bin 241 metre kare ticaret ve konut alanına sahip Levent'teki İETT Garajı arazisinin 1 milyar 156 milyon 400 bin YTL'ye Sama Dubai tarafından alınmasını, Türk ekonomisi açısından olumlu gelişme olarak karşıladıklarını belirtti.

SERMAYE AYRIMI YAPILMASIN

Sabancı, Arap sermayesinin Türk ekonomisine Türk Telekom'un ihalesiyle girdiğini anımsatırken, benzer yatırımların ilerleyen yıllarda devam edeceğini, Türkiye'nin her açıdan cazip bir ülke olduğunu vurguladı. Yerli yabancı ayrımı yapılmadan bütün sermayelere kucak açılması gerektiğini ifade eden Sabancı, “Sermayenin milliyeti yok. Türkiye'nin büyümeye ihtiyacı var. Bu anlamda, yabancı sermayenin girişi büyük katkı sağlar. Türkiye'nin Sama Dubai gibi yabancı sermayeye ihtiyacı var. Genç nüfusa sahip Türkiye'de, daha fazla iş alanları yaratılması gerekir. Bunu kendi kaynaklarımızla yapmamız mümkün değil” diye konuştu.


'Seçimlerde sürpriz beklemiyoruz'

Sabancı bu arada, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçimlerin olumsuz etkileri olmayacağını, ekonominin geçmiş yıllara oranla daha sağlam temeller üzerine kurulu olduğunu vurguladı. Seçim döneminde herkesin hoşgörü içinde, gerginlik oluşturmadan adımlar atması gerektiğini dile getiren Sabancı, “Ekonomi dünyası seçimlerde sürpriz beklemiyor” dedi.




17 yıl önce