|

Dalmaz Center'ın köstebeği kim

Dalmaz Center'a son 1 yılda 9 kez baskın yapıldı. Gecede milyon doların döndüğü mekandaki kumar paraları, baskın önceden haber alındığı için buhar olup uçuyor

Helin Şahin
00:00 - 19/06/2007 Salı
Güncelleme: 01:32 - 19/06/2007 Salı
Yeni Şafak
Dalmaz Center'ın köstebeği kim
Dalmaz Center'ın köstebeği kim

Etiler'in ünlü mekanlarından Dalmaz Center'da polisin tüm baskınlarına rağmen, yasak kumarın sonu gelmiyor. Her baskında malzemelere el konuyor, kumar oynadığı belirlenen kişiler gözaltına alınıyor. Ancak cüz'i para cezalarıyla işin içinden de rahatlıkla çıkılıyor.

Polis, bazı gecelerde milyon dolarlık kumarın döndüğü Dalmaz'ı bugüne kadar 9 kez bastı. 109'ar YTL ceza kesilen yüzlerce kumar tutkunu, hapis cezası olmadığı için serbest bırakıldı. Önceki geceki 9. baskında ise 95 kişi gözaltına alındı. 50 adet blackjack masası, 5 adet poker masası, 14 rulet masası ve binlerce oyun kağıdıyla pula da el konulurken, işletmeci Cengiz Kaya'ya her seferinde olduğu gibi 5 bin YTL para cezası kesildi. Tüm zanlıları serbest bırakan polis, kumar makinelerini yine Sultanahmet'teki Adli Emanet'e bıraktı. Bir sonraki baskının ne zaman olacağı ise merak ediliyor.

TEKRAR GERİ ALIYORLAR

Beşiktaş Emniyet Müdürlüğü'nden üst düzey bir yetkili, ihbarlar doğrultusunda yapılan baskınlarda her defasında kumar oynanan aletlere el koyulduğunu, sonraki baskınlarda yine aynı malzemelerle tekrar kumar oynatıldığını söyledi. Malzemelerin Adli Emanet'e bırakıldığını belirten yetkili, kurumun malları baskından bir süre sonra sahibine iade ettiğini kaydetti. Baskınlarda kapının polise açılmadığını, kumarhanedekilerin delilleri yok etmeye çalıştığını ifade eden yetkili, masalarda 'Kumar oynatılmaz', 'Masalar teşhir için' yazılarını fark ettiklerini söyledi.

HİÇ PARA YOK

TCK'nın 'Kumar oynanması için yer ve imkân sağlama'yı içeren 228. maddesi uyarınca, kumar oynanması için yer ve imkân sağlayan kişi, 1 yıla kadar hapis ve adlî para cezasına çarptırılıyor. İşyeri sahibinin cezalandırılması için oyun masalarında mutlaka para bulunması gerekiyor. Ancak polisin geleceğini haber alan mekan sahipleri, önlem alarak masalardaki paraları gizliyor. Dalmaz'a yapılan 7. baskında tutuklanan işletme sahibi Cengiz Kaya, TCK'ya göre değil, Kabahatler Kanunu'na göre para cezasına çarptırılarak serbest bırakıldı. Kanuna göre oynayan kişiye 109, oynatana da 5 bin YTL idari para cezası veriliyor. Kumardan elde edilen gelirlere de el konularak mülkiyeti kamuya geçiriliyor.


17 yıl önce