|

'Dam' kavgasına polis kurşunu

Şişli'de, bir bar girişinde güvenlik görevlisini bıçakla yaralayan Iraklı gruba müdahale eden polis, 2 kişiye ateş etti. Yaralı turistten biri kaldırıldığı hastanede öldü.

Serkan Nergis
00:00 - 21/12/2008 Pazar
Güncelleme: 03:17 - 21/12/2008 Pazar
Yeni Şafak
'Dam' kavgasına polis kurşunu
'Dam' kavgasına polis kurşunu

Şişli'de, bir bar girişinde güvenlik görevlisini bıçakla yaralayan Iraklı gruba müdahale eden polis memuru, 2 kişiyi vurdu. Yaralılardan biri kaldırıldığı hastanede öldü. Polisle birlikte 8 kişi gözaltına alındı.

IRAKLI TURİSTLER BIÇAK ÇEKTİ

Türkiye'ye turist olarak geldikleri ve Iraklı oldukları öğrenilen 7 kişi, Halaskargazi Caddesi üzerindeki bir bardan çıkıp başka bir bara gitti. Yanlarında 'dam' olmadığı gerekçesiyle içeri alınmayan 7 kişi ile barın güvenlik görevlileri arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyüyerek kavgaya dönüşmesi sonucu güvenlik görevlilerinden Gökhan Karabulut bıçakla yaralandı.

POLİSE KÜFÜRÜ CANIYLA ÖDEDİ

Bu sırada, sivil giyimli polis memuru Cevat K. kavgaya müdahale etti. Kavganın sona ermemesi ve Iraklılar'dan bazılarının kendisine küfür etmesi üzerine Cevat K. beylik silahıyla Muhsin Kasapoli ve İhseen Kerim Sadıq'ı bacaklarına ateş ederek etkisiz hale getirdi.

Kasapoli Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma, Sadıq ise Taksim Eğitim ve Araştırma hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındı. Kasapoli yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Bıçıklanan üvenlik görevlisi Gökhan Karabulut da Şişli Etfal'de tedavi altına alındı.

POLİS VE 7 KİŞİ GÖZALTINDA

Kavganın ardından Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olaya karışan polis memuru Cevat K'nın da aralarında bulunduğu 8 kişiyi gözaltına aldı. Polis memurunun Uşak Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görev yaptığı ancak raporlu olduğu için görevde olmadığı ifade edildi.

15 yıl önce