|

Danimarka'dan ROJ Tv sözü

PKK'nın yayın organı ROJ Tv'yi kapatmak yerine para cezası veren Danimarka'dan 'gereken yapılacak' mesajı geldi. Danimarka Adalet Bakanı Morten Bodskov, “ROJ Tv'yi kapatmak için yasal düzenleme yapacağız” dedi.

Kophenhag
00:00 - 13/01/2012 Cuma
Güncelleme: 22:52 - 12/01/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Danimarka'dan ROJ Tv sözü
Danimarka'dan ROJ Tv sözü

Terör örgütü PKK'ya ait ROJ Tv'nin kapatma davasında, kapatma cezası yerine 800 bin avro para cezası veren Danimarka'nın Adalet Bakanı Morten Bodskov, hükümet adına açıklamada 'Gereken yapılacak' mesajı verdi. Kültür Bakanı Uffe Elbaek ile birlikte basına açıklamada bulunan Bodskov, 'Eğer ortada yasal bir açıklık varsa doğal olarak bu açık kapatılmalı. Biz Adalet ve Kültür Bakanlıkları olarak mevcut yasanın terör örgütüne destek veren yayın kuruluşlarının kapatılmasını sağlayacak şekilde yeniden düzenlenmesini sağlayacağımızı garanti ediyoruz” dedi. Türkiye ile Danimarka arasındaki işbirliğine atıfta bulunan iki bakan açıklamalarında, 'Terörizm hiç bir şekilde yasallaştırılamaz. Biz hükümet olarak terörü ve terörün her türlüsünü; ne zaman, nerede, kim tarafından ne şekilde ve ne amaçla yapıldığına bakılmaksızın lanetliyoruz' dedi. İki bakan Türkiye ile Danimarka ilişkileriyle ilgili olarak ise 'Türkiye ve Danimarka terörle mücadele konusunda çok eski ve değerli bir işbirliğine sahiptir' ifadelerini kullandı.


PKK AB'nin de sorunu

Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye Raportörü Ria Oomen Ruijten, Türkiye ile ilgili hazırladığı rapor taslağının Dış İlişkiler Komisyonu'ndaki görüşmelerindeki konuşmasında,“PKK sorunu sadece Türkiye'yi ilgilendirmiyor. Aynı zamanda Avrupa'yı da yakından ilgilendiriyor” dedi. PKK'nın, para kaynağını AB ülkelerinden temin ettiğini ifde eden Rujiten, “AB terörle mücadelede Türkiye'yi yalnız bırakamaz” diye konuştu. Ruijten raporunda, Kürt sorununa siyasi çözüm isterken ve BDP'nin terör örgütüyle arasına mesafe koyması gerektiğini vurguladı.

12 yıl önce