|

Danıştay dosyasına sıkı inceleme

1. Ergenekon Davası'na bakan mahkeme, aldığı ara kararlarla Danıştay dosyasını sil baştan incelemeye aldı. Danıştay'daki ve çevre binalardaki tüm kamera kayıtlarını isteyen mahkeme, Danıştay sanıklarının ayrıntılı telefon kayıtlarını da istedi. Eski Başbakan Mesut Yılmaz'da bulunan Susurluk Raporu da incelenecek

Aa
00:00 - 5/09/2009 Cumartesi
Güncelleme: 03:13 - 5/09/2009 Cumartesi
Yeni Şafak
Danıştay dosyasına sıkı inceleme
Danıştay dosyasına sıkı inceleme

Birinci 'Ergenekon' davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, 3 -17 mayıs 2006 tarihleri arasında Danıştay binasının güvenliğiyle ilgili kameraların, arızaları nedeniyle alınan cihazların arızalı olsa bile mahkemeye gönderilmesine karar verdi. Buna göre heyet Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne yazı yazılarak 3-17 Mayıs 2006 tarihleri arasında Danıştay binasının güvenliğiyle ilgili kameraların, arızaları nedeniyle alınan cihazların arızalı olsa bile Oyak Savunma ve Güvenlik A.Ş'den temin edilerek mahkemeye gönderilmesini istedi.

ARSLAN'IN ARACI KİMİN

Danıştay binasının çevresindeki kurum ve kuruluşlardan temin edilip kamera görüntülerinin incelenmesi için mahkeme hakimi Hüsnü Çalmuk'un naip hakim olarak tayinini uygun gören heyet, sanık Alparslan Arslan'a ait 34 BE 026 plakalı aracın 4-16 Mayıs 2006 arasındaki köprü ve otoban geçiş zamanının bildirilmesi için Karayolları Genel Müdürlüğü'ne yazı yazılmasını kararlaştırdı. Mahkeme heyeti, ilgili kuvvet komutanlıklarına da müzekkere yazılarak dosya kapsamında el konulan el bombaları ve mühimmatın tesliminden itibaren, birlik ve şahıs olarak tarihlerini belirtir şekilde zimmet silsilesinin, sarf edilmişse sarf raporunun ayrıntılı olarak bildirilmesini hükme bağladı.

SELVİ OTEL KAYITLARI

Mahkeme Heyeti, Ankara Ulus semtinde faaliyet gösteren Selvi Otel yetkilisine müzekere yazılarak, otelin 15, 16 ve 17 Mayıs 2006 tarihlerine ait defter ve bilgisayar kayıtlarının celp edilmesini hükmetti. Mahkeme Heyeti ayrıca, tek nüsha olarak eski Başbakan Mesut Yılmaz'da bulunan 1997 tarihli Susurluk Raporu ile, Tuncay Güney'e ait tüm soruşturma evrakının incelenmesine karar verdi. Bu inceleme sonucu güneyle ilgili yapılacak işlem belirlenecek


Kamera arızalı da olsa bize gönderin

13. Ağır Ceza Mahkemesi Danıştay saldırısıyla ilgili önemli kararlar aldı.

  • Ulus Selvi Otel'in 15, 16 ve 17 Mayıs 2006'ya ait kayıtları istendi.
  • Danıştay tetikçisi Alparslan Arslan'ın çantasındaki 51 kartvizitin ve 16 sayfalık Ergenekon yazısı adli emanetten istendi.
  • Sanıklar Muzafer Tekin, Oktay Yıldırım, Zekeriya Öztürk, Fikret Emek, Veli Küçük, Fikri Karadağ ve Rasim Görüm'ün cep telefonları ile SİM kartlarının detayı istendi.
  • Danıştay kamerasının arızalı da olsa mahkemeye gönderilmesi istendi.
  • O tarihteki Oyak Savunma ve Güvenlik A.Ş'nin başkan ve üyelerinin isim, adresleri ile güvenlik kamerasındaki arızaya ilişkin yazışmalar istendi.



  • 15 yıl önce