|

Darbe konseyine operasyonel hat

Darbe girişiminin beyin takımı Yurtta Sulh Konseyi üyelerinin de operasyonel hat kullandığı ortaya çıktı. Mahrem imamların kullandığı hatlardan deşifre edilen konsey üyelerinin arasında Tuğgeneral Ali Osman Gürcan ile eski Kurmay Albay Murat Koçyiğit de bulunuyor. İki ismin de Adil Öksüz başkanlığında düzenlenen darbe toplantılarına katıldığı belirlenmişti.

Osman Özgan
04:00 - 20/09/2018 Perşembe
Güncelleme: 06:31 - 20/09/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Foto: Arşiv
Foto: Arşiv

FETÖ'nün TSK'daki kripto yapılanmasına yönelik 'ankesör' operasyonları hız kesmeden sürerken, operasyonel hatlardan mahrem imamlarla irtibat sağlayan örgüt üyesi askerler de tek tek deşifre ediliyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen 'operasyonel hat' soruşturması kapsamında, mahrem imamların kullandığı hatlar mercek altına alındı. Daha sonra bu hatlardan irtibat sağlanan numaralar belirlendi.

CUNTACI GENERAL O HATTAN ÇIKTI

Ankara Savcısı Ali Alper Saylan tarafından Jandarma Genel Komutanlığı personeline yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, operasyonel hat kullanan yüzlerce asker belirlendi. Bu örgüt üyesi askerlerin arasında, 15 Temmuz darbe girişimini yöneten sözde Yurt Sulh Konseyi üyelerinin de bulunduğu ortaya çıkarıldı. Bunlardan birisi de dönemin Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Osman Gürcan. Darbecilerin sözde atama listesinde Jandarma Genel Komutanlığı Personel Başkanı ve Emniyet Genel Müdürü olarak belirtilen Gürcan'ın, 3 farklı kişinin üzerine kayıtlı operasyonel hatları kullandığı anlaşıldı.

JANDARMA İMAMIYLA İRTİBATLI

Gürcan'ın kullandığı operasyonel hatların, örgüt üyesi askerler ve mahrem imamlarla Ankara ve İstanbul'da ortak bazlarının bulunduğu tespit edildi. Operasyonel hat kullandığı anlaşıla bir diğer önemli isim ise eski Jandarma İstihbarat Okul Komutanı Kurmay Albay Murat Koçyiğit. 38 kişilik Yurtta Sulh Konseyi'nin içerisinde yer alan Koçyiğit'in, 15 Temmuz gecesi konseyin jandarma temsilcisi olarak Akıncı Üssü'nde olduğu ortaya çıkarılmıştı.

2 OPERASYONEL HATTI BELİRLENDİ

Gürcan ve diğer konsey üyeleriyle birlikte yargılanmalarına devam edilen Koçyiğit'in 2 farklı kişinin üzerine kayıtlı operasyonel hattı kullandığı belirlendi. Söz konusu operasyonel hatlarının HTS verilerinin incelenmesi sonucunda Koçyiğit'in, "temsilci" ve "müdür" pozisyonundaki mahrem imamlarla onlarca telefon irtibatı çıkarıldı. Gürcan ve Koçyiğit'in, FETÖ'nün firari imamı Adil Öksüz'ün başkanlığında Ankara Çayyolu'nda düzenlenen darbe toplantılarına katıldığı ortaya çıkarılmıştı.

#FETÖ
#Darbe konseyi
6 yıl önce