|

Darbe olmazsa kaybederiz demişti

FETÖ’cü teröristlerin darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz akşamı ABD televizyonlarına bağlanan istihbaratçı emekli Yarbay Ralph Peters, “Darbe yapan çocuklar iyi çocuklar. Eğer darbede başarılı olmak istiyorlarsa Erdoğan’ı ve başbakanı almak zorundalar. Eğer darbe yapanlar kazanırsa biz kazanırız. Erdoğan bu olayı bastırırsa biz kaybederiz” demişti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/11/2017 Sunday
Güncelleme: 01:39 - 12/11/2017 Sunday
Yeni Şafak
15 Temmuz akşamı ABD televizyonlarına bağlanan istihbaratçı emekli Yarbay Ralph Peters
15 Temmuz akşamı ABD televizyonlarına bağlanan istihbaratçı emekli Yarbay Ralph Peters

FETÖ’cü teröristlerin darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz akşamı ABD televizyonlarına bağlanan istihbaratçı emekli Yarbay Ralph Peters, “Darbe yapan çocuklar iyi çocuklar. Eğer darbede başarılı olmak istiyorlarsa Erdoğan’ı ve başbakanı almak zorundalar. Eğer darbe yapanlar kazanırsa biz kazanırız. Erdoğan bu olayı bastırırsa biz kaybederiz” demişti. Peters, ABD destekli kalkışmadan tam 10 yıl önce, 2006 yılında ordu gazetesi ‘Armed Forces Journal’da ‘Kanlı Sınırlar’ başlığı altında bir harita yayınlamış ve dünya kamuoyu, Pentagon/CIA üretimi yeni Ortadoğu haritasından böylelikle haberdar olmuştu.


Türkiye, Irak, Suriye, İran ve Suudi Arabistan’ın bölünmüş gösterildiği haritada Irak toprakları Sünni, Şii ve Kürdistan bölgeleri şeklinde 3’e ayrılmış; Suudi Arabistan ise Ürdün ve Yemen toprakları genişletilmek suretiyle 4 bölgeye pay edilmişti. Coğrafyayı bölüp parçalayan Peters haritasında Mekke-Medine bölgesi ‘kutsal belde’ başlığı altında özerk bir yönetim altında gösterilmiş, Suud Krallığı bölgesi ise doğudan, kuzeybatıdan ve güneyden kırpılarak yine Riyad merkezli daha küçük bir alanda yeralmıştı.

#FETÖ
#Darbe
#Ralph Peters
6 years ago