|

Data savaşında 3 boyutlu atak

Türk Telekom'un yeni Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, 3D olarak adlandırdıkları yeni vizyonlarıyla, 'Dijital yaşam dönüşümü', 'Değer odaklı mükemmel müşteri hizmetleri' ve 'Dünyaya açılım ve bölgesel büyüme'ye odaklanacaklarını belirtti. Yılmaz, "Ses haberleşmesinde rekabet bitti. Gelecek data teknolojisinde "dedi

.
00:00 - 26/09/2012 Çarşamba
Güncelleme: 00:18 - 26/09/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Data savaşında 3 boyutlu atak
Data savaşında 3 boyutlu atak

Eylül ayının başında Türk Telekom'a Genel Müdür olarak atanan Tahsin Yılmaz, '3D vizyonu' olarak adlandırdıkları yeni bakış açısıyla dünyaya açılmak istediklerini söyledi. Yeni görevi ile ilk kez basının karşısına çıkan TT Genel Müdürü Yılmaz, "Pazarda ses haberleşmesinde hem sabit hem de mobil olarak rekabet bitmiştir. Burada sadece pazar payında 1-2 puanlık oynamalar olabilir. Ama 'data' alanında rekabet kıyasıya devam edecek. Geleceğin rekabeti de 'data'da olacak. Biz de büyümemizi bu şekilde sağlayacağız" dedi.

SATIN ALIMLARA DEV BÜTÇE

Gelecek dönem büyüme vizyonlarını, 'Dijital yaşam dönüşümü', 'Değer odaklı mükemmel müşteri hizmetleri' ve 'Dünyaya açılım ve bölgesel büyüme'yi kapsayan '3D vizyonu' olarak adlandırdıkları belirten Yılmaz, "5 yıllık stratejik planımız hazır. Hayatın her alanına dokunan çözümlerle Türkiye'nin dijital dönüşümüne katkıda bulunmayı hedefliyoruz' şeklinde konuştu. Yeni vizyon çerçevesinde bölgesel güç olma ve dünyaya açılma stratejilerini hızlandırmak istediklerine dikkat çeken Yılmaz "Genel kurul tarafından yönetim kuruluna (satın almalar için) 300 milyon avroluk bütçe yetkisi aktarıldı" dedi.

Katalizör görevine talip

Yılmaz 'Bölgede söz sahibi olacak bir ekosistem oluşturmayı hedefliyoruz. Kuluçka mekanizmaları ve partner eko-sistemiyle bu süreci destekleyeceğiz. Türkiye'den dünya çapında teknolojiler geliştirecek şirketlerin çıkması için katalizör görevi üstleneceğiz' diye konuştu.

En zayıf il İstanbul

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Türkiye'de üniversite sanayi işbirliğinin zayıf olduğunu belirtti. 1'nci Ar-Ge Merkezleri Zirvesi'nde konuşan Ergün, üniversite-sanayi işbirliğinde en zayıf ilin İstanbul olduğuna dikkati çekerek, 'Türkiye'nin en çok üniversitesi İstanbul'da bulunuyor, Türkiye'nin sanayisinin, Türkiye'nin ihracatının kalbi burada atıyor. Çalışma yaptık ve o çalışmaları değerli hocalarımızla ve rektörlerimizle paylaşacağım. En zayıf yer üniversite-sanayi işbirliğinde İstanbul. Bunu aşmamız lazım. İstanbul'un bu konuda çok büyük atılım yapması lazım'' dedi. Türkiye'nin lider bir ülke olması hedefleniyorsa, en fazla önem verilmesi gereken alanların başında bilim ve teknolojinin geldiğini belirten Ergün, aklın terletilmesi gerektiğini söyledi.

Yüzde 6,68'e kadar hisse arzı gündemde

Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu, Türk Telekom'daki yüzde 31,68 kamu hissesinin yüzde 6,68'e kadarlık kısmının ikincil halka arzının gündemlerinde olduğunu, özelleştirme sürecinde hizmet alınacak danışman seçiminin önümüzdeki ay tamamlanacağını söyledi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türk Telekom hisselerinin halka arz edilmesinin düşünüldüğünü belirtmiş ve "Bu yıl sonuna kadar halka arz edilmesi düşünülüyor. Oran, yüzde 15'in altında olabilir" değerlendirmesinde bulunmuştu.



12 yıl önce