|

Davos'taki duruş Halep'te yankılandı

MÜSİAD Başkanı Vardan, Başbakan Erdoğan'ın Davos'ta sergilediği duruşun ardından, komşu olduğumuz ve bağlarının bulunduğu ülkelerle ticari faaliyetlerde ciddi bir ilerleme beklediklerini bildirdi

00:00 - 13/03/2009 Cuma
Güncelleme: 23:03 - 12/03/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Davos'taki duruş Halep'te yankılandı
Davos'taki duruş Halep'te yankılandı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, “Başbakanımız'ın Davos'ta sergilediği duruşun ardından, özellikle komşu ve ortak bağlarımızın olduğu ülkelerle ticari faaliyetlerimizde ciddi bir ilerleme bekliyoruz” dedi. Vardan, Türkiye ile tarihi ve kültürel bağı olan iş adamlarıyla ticari görüşmeler yapmak ve yatırım olanaklarını değerlendirmek amacıyla Suriye'nin Halep kentine ticari bir gezi düzenlediklerini belirtti. Vardan, şunları kaydetti:

SURİYE'YE İNANCIMIZ TAM

“Halep önemli bir ticaret merkezi, on bin yıla dayanan tarihe sahip olan bir şehir. Ticaretin gelişmesinde Suriye ile Türkiye arasındaki siyasi sorunların tamamen çözülmesi baş rolü oynamış.” Bölgesinde en büyük teknolojik altyapıya sahip, en büyük ekonomik güç olan Türkiye'nin Suriye ile yapacağı daha çok önemli işleri olduğunun altını çizen Vardan, “Bu güzel ortamdan hem Suriye'li dostlarımız hem de ülkemiz kazançlı çıkacağına inancımız tamdır. Artık açılan kapılardan geçmekten başka düşüncemiz olmamalı.” ifadelerini kullandı.


Çıkarma gibi ticari ziyaret

MÜSİAD Başkanı, Halep'e 109 kişilik bir heyetle gittiklerini ifade ederek, “Her makamda Türkiye'den övgü ile söz edildi. Bu durumun özellikle komşu ortak bağlarımızın olduğu ülkelerle gerçekleşen ticarete olumlu olarak yansıyacağı görüşündeyiz” dedi. Temaslar kapsamında Halep Valisi Dr. Tamer El-Hajj, Halep Ticaret Odası Başkanı Dr. Hasan Zeido ve Sheikh Najjar Endüstri Kenti Genel Müdürü Haitam Daw ile bir araya geldiklerini söyledi.



15 yıl önce