|

Davutoğlu, Etiyopya'da temaslarda bulundu

Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da Başbakan Haile Mariam Desalegn ile bir araya gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ''Etiyopya ile ekonomik, ticari ve siyasi ilişkilerin daha fazla geliştirilmesi ve Somali konusunda görüş alışverişinde bulunduk'' dedi. 

Aa
00:00 - 16/11/2012 Cuma
Güncelleme: 22:56 - 16/11/2012 Cuma
Yeni Şafak
Davutoğlu, Etiyopya'da temaslarda bulundu
Davutoğlu, Etiyopya'da temaslarda bulundu

Davutoğlu, Afrika boynuzu ülkelerine yaptığı ziyaretin son durağında Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'ya geldi. Davutoğlu, Etiyopya Başbakanı Desalegn ile başbakanlıkta yaklaşık iki saat süren bir görüşme yaptı. 

Görüşmenin ardından, ''Etiyopya ile ekonomik, ticari ve siyasi ilişkilerin daha fazla geliştirilmesi ve Somali konusunda görüş alışverişinde bulunduk'' açıklamasını yapan Davutoğlu, ikili ilişkilerin örnek gösterilebilecek düzeyde olduğunu, 2005'ten bu yana Etiyopya ile iş yapan Türk şirketlerinin sayısının arttığını, ticaret hacminin de 2005'den bu yana hızlı bir büyüme gösterdiğini kaydetti. 

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, geçmişte dışişleri bakanı olan şu anki Başbakan Desalegn'in arkadaşı olduğunu ve iyi ilişkilere sahip olduklarını vurguladı.  

Başbakan Desalegn de, Etiyopya'daki Türk yatırımlarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

Görüşmenin ardından Davutoğlu, 'Ata' isimli özel uçakla, Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'dan Mısır'a hareket etti.  

12 yıl önce