|

DEAŞ'ın uyuyan hücrelerine baskın

İstanbul polisi, 12 ilçede DEAŞ'ın uyuyan hücrelerine operasyon düzenledi. Baskınlarda 24 DEAŞ’lı gözaltına alınırken, teröristlerin MASAK raporu ve banka hareketlerinin incelenmesiyle bulunduğu ortaya çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/04/2018 Cumartesi
Güncelleme: 02:37 - 21/04/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
 24 DEAŞ’lı gözaltına alındı
24 DEAŞ’lı gözaltına alındı

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü DEAŞ’a yönelik 2 günde kritik operasyonlar düzenledi. 12 ilçede yapılan baskınlarda DEAŞ ile bağlantılı 24 şüpheli gözaltına alındı.

PROPAGANDA HÜCRESİ

Emniyet kaynakları, yakalanan şüphelilerin DEAŞ ile bağlantılarını MASAK raporu ve banka hesap hareketlerinin incelenmesinin ardından ortaya çıktığını belirtti. Yapılan araştırmalarda, terör örgütünün Suriye ve Irak’taki hücrelerine İstanbul’dan para gönderildiği ifade edildi. Operasyonlar kapsamında teröristlere para transferi yanında, sosyal medyada DEAŞ’ın propagandasını yapmakla görevli iki hücrenin de çökertildiği ifade edildi. Ayrıca, çökertilen hücrelerin, çatışma bölgelerine gönderilmek üzere militan toplamaya çalıştıkları anlaşıldı. Operasyonda çok sayıda dijital materyal ve örgütsel doküman da ele geçirildi.

SORGUDA ÇÖZÜLÜYORLAR

DEAŞ’ın Suriye ve Irak’ta etkisinin büyük ölçüde kırılmasına rağmen, örgütün militan toplamaya çalıştığı ve bunun için özel hücreler oluşturduğu istihbarat birimlerince tespit edildi. Bu hücreler operasyonlar çökertilirken, son dönemde ise yakalanan DEAŞ’lılar arasında itirafçıların bulunduğu, örgütün uyuyan hücreleri hakkında ve eylem planlarına dair bilgiler verdiği ifade edildi.

#DEAŞ
#Terör
6 yıl önce