|

'Değişimler zorludur' diyen İmamoğlu'ndan 'Ümit Özdağ' göndermesi: Sekiz artı biri severler

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'değişim' mesajı verirken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile yaptığı gizli protokole göndermede bulundu. Süreci arkasına yaslanıp uzaktan izleyemeyeceğini belirten İmamoğlu, "Değişimler zorlu olur bazen. Ama sekiz artı biri severler" dedi.

12:26 - 28/07/2023 Cuma
Güncelleme: 13:30 - 28/07/2023 Cuma
Yeni Şafak
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ümit Özdağ ile gizli protokol imzalayan Kılıçdaroğlu'na üstü kapalı göndermede bulundu.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ümit Özdağ ile gizli protokol imzalayan Kılıçdaroğlu'na üstü kapalı göndermede bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendi adaylığında direttiği son seçimi de kazanamaması sonrası 'değişim' hareketi başlatan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, istifa çağrılarını yineliyor.

Son olarak bir yazı kaleme alan ve toplumun beklentilerini karşılayamayan liderin istifa etmesi gerektiğini savunan İmamoğlu, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.



'Gençlerle siyaset konuşamayacak duruma geleceğiz'

Bundan sonraki süreçte neler yapacağı sorulan İmamoğlu,
"Devam ediyoruz, çalışıyoruz, büyük bir ekibimiz var. Hem akademik dünyadan hem siyasete meraklı dünyadan... Konuşuyoruz, ülkemizin geleceğini konuşuyoruz. Partimizin geleceğini konuşuyoruz. Akılcı politikalara ülkemizin ihtiyacı var. Yoksa biz gençlerle siyaset konuşamayacak duruma geleceğiz."
dedi.

'Sekiz artı biri severler'

Her sesi dinlemekle yükümlü olduğunu söyleyen İmamoğlu,
"Ben 16 milyonluk bir kentin belediye başkanıyım. Aynı zamanda Türkiye siyaseti yönünde büyük bir mücadele vermiş birisiyim. Bu mücadelenin en öncüsü olan CHP'nin ferdiyim. Dolayısıyla tüm bu eksende biz öyle arkaya yaslanalım, izleyelim formunda bir insan olamam. Geçişler, değişimler zorlu olur bazen ama sekiz artı biri severler"
ifadelerini kullandı.

#Ekrem İmamoğlu
#Kemal Kılıçdaroğlu
#Zafer Partisi
#Ümit Özdağ
#CHP
10 ay önce