|

Demirel: Askerimize selamet dileriz

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Lübnan'a asker gönderilmesiyle ilgili tezkerenin TBMM'de kararara bağlanmasıyla bu konunun kapandığını belirterek, "Bundan sonraki kısmında askerimize selamet dileriz" dedi.

00:00 - 7/09/2006 Perşembe
Güncelleme: 11:46 - 7/09/2006 Perşembe
Yeni Şafak
Demirel: Askerimize selamet dileriz
Demirel: Askerimize selamet dileriz

Antalya'nın Kemer ilçesine bağlı Beldibi beldesinde düzenlenen 5. Ulusal Geriatri Kongresi'nin açılışına katılan Demirel, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.


Lübnan'a asker gönderilmesiyle ilgli tezkereye yönelik tepkilerin sorulması üzerine Demirel, "Bu mesele kapanmıştır.TBMM meseleyi karara bağlamıştır.


Bundan sonraki kısmında askerimize selamet dileriz. Selametle gidecekler, selametle döneceklerdir" diye konuştu.


Türk askerinin verilen her görevi kahramanca yaptığını, bu görevi de kahramanca yerine getireceğini ifade eden Demirel, "Allah kolaylık versin" dedi.


Demirel, başka bir soru üzerine, terör olaylarının Türkiye'yi rahatsız etmeye devam ettiğini belirterek, hiç bir şeyin Türk halkın yıldıramayacağını, Türkiye Cumhuriyeti'nin bu konunun üstesinden geleceğini vurguladı.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Askerlik her halde yan gelip yatma yeri değildir" sözünün hatırlatılması üzerine Demirel, şunları söyledi:


"Bence incitici bir laf. Herkesi inciten bir laf. (Bu cümlenin söylenmesi iyi) oldu diyecek Türkiye'de bir tek kişi çıkmaz. Millet incinmiştir. Üzüntüyle karşılıyorum. Keşke böyle bir laf söylenmeseydi."


Bir gazetecinin "Yaşlılık kongresine çağrıldınız. Alındınız mı" şeklindeki sorusu üzerine, "Niye alınayım ki?" diyen Demirel, kendisini 50 yaşında hissettiğini belirtti.


Gazetecilerin sorularını yanıtladıktan sonra kongrenin açılışında bir konuşma yapan Demirel, kürsüden inerken düştü. Demirel, koruma görevlileri tarafından yerden kaldırıldı.


Süleyman Demirel'e kongre başkanı Prof.Dr.Önder Berk tarafından teşekkür plaketi verildi.



18 yıl önce