|

Demirkazık Inna'ya mezar oldu

Niğde Çamardı Demirkazık Dağı'nda kaybolan Ukraynalı 10 dağcıya ulaşıldı. Dağcılardan İnna Gorotyska'nın tırmanış sırasında düşüp hayatını kaybettiği, ikisinin ise yaralandığı belirlendi. Gorotyska'nın cesedi ve yaralanan iki dağcı, askeri helikopterle Adana'ya getirildi

Niğde
00:00 - 16/05/2012 Çarşamba
Güncelleme: 01:31 - 16/05/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Demirkazık Inna'ya mezar oldu
Demirkazık Inna'ya mezar oldu

Niğde Çamardı'daki Demirkazık Dağı'nda 12 gündür kampta olan Ukraynalı 10 dağcıdan birisi, düşerek hayatını kaybetti. Çamardı'na kamp için gelen Ukraynalı Dağcılar, tırmanış sırasında kaza geçirince Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği'ni cep telefonuyla arayarak yardım istedi. Elçilik yetkilileri Başbakanlık Acil Afet Durum Başkanlığı'na bilgi vererek yardım istedi. Haber üzerine AFAD, UMKE, Çamardı JAK, Niğde AKUT, Dağcılık Federasyonu, Ankara JAK ekipleri harekete geçerek Eminlik Vadisi ve Demirkazık Dağı eteklerinde arama başlattı. Ekiplere Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan gelen helikopterler de destek verdi.

GPS cihazından gelen sinyaller sonucu yeri belirlenen dağcılar için sabah tekrar başlayan aramalar sonuç verdi. Helikopter Ukraynalı dağcılar, Victoria Polozova, İnna Gorotyska, Olga Morcico, Sergi Morenko, Olena Sabybina, Yolodymyr Tulsayka, Yolodymyr Kyrpa, Olya Karabova, Aleksandır Martynov, Darya Tyuryunnk, Kuzendsov Artem ve Litvinenko Yuliana'nın yerini belirledi.

VÜCUDUNDA KIRIKLAR OLUŞTU

Ancak, dağcılardan İnna Gorotyska'nın düşerek vücudunda meydana gelen gelen kırıklar nedeniyle hayatını kaybettiği; Sergii Morenko (31), Darya Tyutyunnyk'un ise yaralandığı tespit edildi. Yaralanan dağcılar ve hayatını kaybeden Gorotyska, helikopterle alınarak Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne getirildi. Ukraynalı dağcının cesedi otopsi için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. JAK ekiplerinin nezaretinde inişe geçen 10 dağcı ise Emli Vadisi'ne ulaştı. Dağcılar Çamardı Devlet Hastanesi'ne götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi. Dağcılardan Yuliana Litvinenko, kayalık bölgede tırmanış yaparken Inna Gorodysko'nun üzerine taş parçaları gelmesi nedeniyle dengesini kaybederek düştüğünü ve hayatını kaybettiğini söyledi. Kaza sonrası inişe geçtiklerini ifade eden Litvinenko, havanın kararması üzerine Güzeller Çanağı bölgesinde kurtarma ekiplerini beklediklerini ifade etti.


12 yıl önce