|

Demirtaş'ı Pol Pot'a benzetti

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Alican Ebedinoğlu, 'evet' diyeceklerini açıkladıkları için kendilerine 'ahlaksızlıkla' suçlayan BDP lideri Demirtaş'ı Kamboçyalı diktatör Pol Pot'e benzetti.

Diyarbakır
00:00 - 25/08/2010 Çarşamba
Güncelleme: 00:34 - 25/08/2010 Çarşamba
Yeni Şafak
Demirtaş'ı Pol Pot'a benzetti
Demirtaş'ı Pol Pot'a benzetti

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Alican Ebedinoğlu, halk oylamasında 'evet' oyu kullanacaklarına ilişkin yaptıkları açıklamanın BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş tarafından 'ahlaksızlık' olarak nitelendirilmesine sert tepki gösterdi. Demirtaş'ın 'Benim gibi düşünmeyene yaşam hakkı yok' anlayışıyla Pol Pot'a benzediğini söyleyen Ebedinoğlu şu değerlendirmeyi yaptı: “Demokrasiden söz eden bir siyasi parti genel başkanının bize karşı takındığı bu tutumuyla 'Benim gibi düşünmeyene yaşam hakkı yok' anlayışı içerinde eksen kayması yaşayarak 'Pol Pot' zihniyetine doğru yol aldığı söylenemez mi? Bizler inandığımız doğruları söylemekle mükellefiz. Hiç kimse irademizin üzerine ipotek koyamaz. Halk oylamasında 'evet' demeyi üyelerimize ve Diyarbakır halkına karşı sorumluluğumuzun bir parçası olarak görmekteyiz.”

5 gün önce Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Toplantı Salonu'nda bir araya gelen iş dünyasının temsilcilerinin 12 Eylül günü yapılacak halk oylamasında 'evet' oyu kullanacaklarını açıklamış, Demirtaş'tan 'bu ahlaksızlık' yorumu gelmişti.

GENEL TEAMÜL BÖYLE

Demirtaş'a ilk tepkiyi gösteren Diyarbakır Ticaret Odası Başkanı Galip Ensarioğlu da dün Demirtaş'la NTV'de karşı karşıya geldi. Demirtaş, Diyarbakır esnafının tamamının 'evet' diyeceği şeklinde bir hava yaratıldığını kendisinin buna tepki gösterdiğini söyledi. Bu tartışma ve üslubu tasvip etmediklerini belirten Ensarioğlu da, “Biz 'tüm esnaf böyle oy verecek' demedik. Kendi örgütümüzün genel teamülünü anlattık. Biz kimsenin hoşuna gitsin ya da zoruna gitsin diye açıklama yapmayız. Biz kendi fikrimizi beyan ediyoruz” diye konuştu.



14 yıl önce