|

'Demokrasiye engel değiliz'

MHP lideri Bahçeli, Anayasa değişikliğinde, "üniter yapı ve milli bütünlük" konusunda hassas olduklarını belirterek, MHP'yi demokrasinin önünde engel olarak gösterenleri "önyargılı olmakla" suçladı

Yeni Şafak
00:00 - 18/09/2001 Salı
Güncelleme: 19:28 - 20/09/2016 Salı
Yeni Şafak

MHP lideri ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, MHP'yi demokratikleşme çabalarının önünde engel olarak gösteren güçler olduğunu ancak bunların gereken cevabı alacağını söyledi.



Anayasa değişikliği nedeniyle erken toplanan TBMM'nin ilk grup toplantısını MHP yaptı. Konuşmasında, MHP'nin çağdaş bir anayasa yapılması konusundaki duyarlılığını anlatan Bahçeli, şunları söyledi: "Sivil toplumun güçlendirilmesi, bireysel hak ve özgürlükler ile sendikal hakların geliştirilmesi, Milli Güvenlik Kurulu'nun yapısı ve işlevinin açık hale gelmesi anayasa değişikliği ile mümkün olacaktır. Anayasamız daha çağdaş ve demokratik nitelik kazanacaktır."



Önyargılı çevreler


Bahçeli, MHP'nin Türkiye'nin üniter yapısını bozacak ve milli bütünlüğü tehlikeye atacak her girişimin karşısında olduğunu belirttiği konuşmasında kimi çevrelerin de amaçlarına ulaşamadığı durumlarda önlerinde MHP engelini gördüklerini iddia etti. Bahçeli, "Bazı önyargılı çevreler, ideolojik kabullerini evrensel doğru olarak kabul ettirmenin arayışı içinde olmuşlardır. Bunu da her zaman olduğu gibi, demokrasi ve insan hakları makyajıyla süsleyerek yapmaya gayret etmişlerdir. Partimizin, sadece milli varlığımızın değil, aynı zamanda demokrasizimin garanti altına alınması manasına gene duyarlılığını anlamak istememişlerdir" dedi.



Bahçeli ayrıca, Koray Aydın'ın milletvekilliğinden istifasıyla ilgili oylamada parti olarak olumlu oy kullanacaklarını da açıkladı.



#MHP
#Devlet Bahçeli
#'Demokrasiye engel değiliz'
23 yıl önce