|

Deniz Feneri'nde yeni dosya geldi

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Deniz Feneri soruşturmasıyla ilgili Almanya'dan geçen hafta yeni bir dosya geldiğini açıkladı.

Haber Merkezi
00:00 - 27/04/2009 Pazartesi
Güncelleme: 02:25 - 27/04/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
Deniz Feneri'nde yeni dosya geldi
Deniz Feneri'nde yeni dosya geldi

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Deniz Feneri soruşturmasıyla ilgili cuma günü Almanya'dan yeni bir dosya geldiğini açıkladı. AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katılan Şahin, gazetecilerin soruları üzerine Deniz Feneri ile ilgili yeni bir dosya geldiğini ifade etti. Şahin şunları söyledi: “Soruşturma ile ilgili geçtiğimiz Cuma günü 11.15 civarında Türkiye'nin Almanya Büyükelçiliği'nden bize bir evrak geldi. İlgili genel müdürlüğümüz evrakları inceliyor. Tabii tercüme edecek. Biz de ilgili savcılığa göndeririz."

70 BİN KİŞİ DİNLENDİ

Şahin dinlemelerle ilgili verilen soru önergesinin hatırlatılması üzerine, “70 milyon dinleniyor, deniliyor. Bu tabii ki doğru değil. Bu konuda bakanlığımızda kayıt olmadığı için ilgili birimlere yazılar yazdık. Cevap geldiğinde milletvekili arkadaşımıza bunları ileteceğiz. Bu konuda gerçek veriler Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'ndadır. Bildiğim kadarıyla 70 milyon değil, 70 bin vatandaşımızın telefonları dinlendi. Verdiğim cevapta da bunun 12 bin 800 küsurunun herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığı için yine CMUK'un 135. maddesi gereğince imha edildiği anlaşılıyor” diye konuştu.

15 yıl önce