|

Depremden hemen sonra gittiler ve 10 gündür Elazığ'dalar

24 Ocak akşamı saat 20.55'te Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin yaraları hızla sarılıyor. Depremden 3 saat sonra Elazığ'da olan bakanlar Süleyman Soylu, Murat Kurum ve Fahrettin Koca 10 gündür şehri ve depremzedeleri yalnız bırakmıyor.

16:11 - 4/02/2020 Salı
Güncelleme: 17:26 - 4/02/2020 Salı
Yeni Şafak
Bakanlar Süleyman Soylu, Murat Kurum ve Fahrettin Koca arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarını yakın takip etti.
Bakanlar Süleyman Soylu, Murat Kurum ve Fahrettin Koca arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarını yakın takip etti.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, depremin meydana geldiği 24 Ocak akşamından beri Elazığ ve Malatya'da tüm çalışmaları yakında takip etti. Depremden hemen 3 saat sonra Elazığ'a giden üç bakandan Fahrettin Koca, 30 Ocak'ta koronavirüs salgınıyla ilgili acil toplanan Bilim Kuruluna başkanlık etmek için şehirden ayrıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise 30 Ocak günü yapılan Milli Güvenlik Kurulu toplantısına katılmak için Ankara'ya gidip akşam Elazığ'a geri döndü. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise 10 gündür Elazığ'dan hiç ayrılmadı.


MGK'ya katılıp şehre geri döndü


Süleyman Soylu:
Depremden hemen sonra şehirde kurulan kriz masasını yönetti. Arama kurtarma çalışmaları ve tüm süreçlerle ilgili kamuoyunu bilgilendiren açıklamaları yaptı. Devletin ilgili kurumlarını koordine etti, depremzedelere yardım dağıtma çalışmalarına katıldı. 30 Ocak sabahı Ankara'daki MGK toplantısına katılmak için ayrıldığı Elazığ'a aynı günün akşamı geri döndü. 10 gündür şehirde.

Deprem bölgesinden hiç ayrılmadı
Murat Kurum:
Depremin ilk saatlerinden itibaren enkazların başında arama kurtarma çalışmalarına katıldı. Depremzedelerin barınma ihtiyaçlarının giderilmesi için koordinasyonu sağladı. Arama kurtarma çalışmaları bittikten sonra enkaz kaldırma ve hasar tespit çalışmalarını başladı. Elazığ'ın genel hasar durumunun çıkarılması sürecini bizzat yönetti. Zaman zaman Malatya'ya gitti, köyleri tek tek dolaştı. Deprem bölgesinden hiç ayrılmadı.

Koronavirüs sürecini de Elazığ'dan yürüttü
Fahrettin Koca:
Depremde yaralanan vatandaşlarla bizzat ilgilendi, sağlık ekiplerinin bölgeye sevk edilmesini sağladı. UMKE ekipleri ve sahra hastanelerinin kurulmasını koordine etti. Bölgedeki hastaneleri ve sağlık kuruluşlarını tek tek dolaştı. Çin'den dünyaya yayılan ölümcül koronavirüse karşı Sağlık Bakanlığını harekete geçirip süreci önce Elazığ'dan yönetti ardından 30 Ocak gecesi şehirden ayrılıp ertesi gün Ankara'da Bilim Kurulunu topladı. Wuhan ve Çin'in diğer şehirlerindeki Türk vatandaşlarının ülkemize dönüş operasyonlarını yürüttü.
#Elazığ
#Deprem
#Süleyman Soylu
#Murat Kurum
#Fahrettin Koca
4 yıl önce