|

Depremzedeye yardım müjdesi

Denizli’de önceki gün meydana gelen depremin ardından 278 ev hasar gördü. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ev yaptırmak isteyene maddi yardım yapacaklarını, isteyene de deprem konutu sağlayacaklarını söyledi. Öte yandan, Malatya’da da dün 4,1’lik deprem yaşandı.

Haber Merkezi
04:00 - 22/03/2019 Cuma
Güncelleme: 00:33 - 22/03/2019 Cuma
Yeni Şafak
Süleyman Soylu, Denizli'de depremle sarsılan Acıpayam ilçesini ziyaret etti.
Süleyman Soylu, Denizli'de depremle sarsılan Acıpayam ilçesini ziyaret etti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Denizli’nin Acıpayam ilçesinde meydana gelen depremde yaklaşık 355 evin hasar gördüğünü, bunlardan 155’inin ağır hasarlı olduğunu bildirdi. Bakan Soylu, her afette gerçekleştirdikleri usulün Acıpayam’da da olacağına vurgu yaparak, evi yıkılan ve hasar gören vatandaşlara müjdeli haberi verdi. Soylu, “Bizim usulümüzü burada da devam ettireceğiz. Evinin bulunduğu alanda evini yaptırmak isteyenlere maddi yardımda bulunacağız. Diğer tarafta ‘ben başka bir yerde istiyorum’ diyen olursa ona yönelik de depremle ilgili konutlarımızı diğer noktalarda gerçekleştirdiğimiz gibi acilen gerçekleştireceğiz. Sizi çok çadırlarda bekletmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

GECEYİ ÇADIRDA GEÇİRDİLER

Öte yandan, Denizli’de önceki gün meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede artçı sarsıntılar yaşanıyor. AFAD verilerine göre, bölgede dün sabaha kadar 375 artçı sarsıntı yaşandı. Denizli’nin Acıpayam ilçesindeki depremzedeler, geceyi çadırda geçirdi. Acıpayam’da önceki sabah yaşanan depremin ardından vatandaşlar Yeniköy, Karahöyük, Ucarı, Apa, Oğuz ve Gedikli mahallelerinde kurulan çadırlara yerleşti. Türk Kızılayı, vatandaşlara yemek dağıttı, kurulan bin çadıra 3 bin battaniye ve 600 ısıtma cihazı verildi.

MALATYA’DA 4,1’LİK DEPREM KORKUTTU

Malatya’nın Arguvan ilçesinde de dün sabah 08.51’de meydana gelen 4,1 büyüklüğündeki deprem korkuttu. Sarsıntının, yerin 6,99 kilometre derinliğinde meydana geldiği belirlendi. Can kaybının yaşanmadığı depreme ilişkin Malatya Valisi Aydın Baruş, “Bize intikal eden ilk tespitlere göre, 4 mahalledeki 8 evde çatlaklar şeklinde hafif hasar var. Ekiplerimizin incelemesi sürüyor” dedi.

#​Denizli
#Süleyman Soylu
#Malatya
#Deprem
5 yıl önce