|

Dev projelerle ustalık dönemine

Yunusemre Belediyesi’nin kurucu belediye başkanı Dr. Mehmet Çerçi, iki dönemde gerçekleştirdiği vizyon projeleriyle ilçenin geleceğine ışık tutuyor.

16:35 - 1/03/2024 Friday
Yeni Şafak
Yunusemre Belediyesi
Yunusemre Belediyesi

Manisa’nın Yunusemre Belediyesi’nde bir dönem daha partisinden aday gösterilen kurucu belediye başkanı Dr. Mehmet Çerçi’nin iki dönemde gerçekleştirdiği projeler, Türkiye çapında büyük beğeni topluyor. AK Parti tarafından bir dönem daha halkın takdirine sunulan Çerçi, belediyenin yeni döneminde iddialı projeleri Yunusemre ilçesine kazandıracaklarını belirterek belediyenin iki dönemde yaptığı prestij projelerinden bazılarını anlattı. Hayata geçirilen projelerin ilçede yaşayan ve ilçeye misafir olarak gelen bütün vatandaşlara dokunduğunu kaydeden Çerçi projeleri tek tek sıraladı.

5 BİN 500 KONUTLUK AKGEDİK YUNUSKENT PROJESİ

Yunusemre Belediyesi’nin, TOKİ ortaklığıyla yürüttüğü dev konut hamlesi 5500 Konutluk Akgedik Yunuskent Toplu Konut Projesi sürüyor. İlk 2 etapta hak sahiplerine teslim edilen 2 bin 600 konutta 10 bine yakın vatandaş hayatını sürdürüyor. Projenin 3. etabında çalışmalarda sona yaklaşılırken; 4. etapta ise bloklar yükseliyor. Tüm çalışmalar tamamlandığında bölgede 5500 konut, 21 Eğitim Kurumu, 2 Sağlık Merkezi, 5 Ticaret Merkezi, 7 Kent Meydanı, 1 Pazaryeri, 7 İbadethane, 14 Çocuk Oyun Parkı ve otoparklar yer alacak.

YUNUS EMRE MİLLET ÇARŞISI

Kente, ihtiyacı olan iki katlı kapalı modern pazaryeri kazandıran Yunusemre Belediyesi’nin kompleks projesi içerisinde; 28 işyeri, kapalı ve açık otopark, 650 kişilik tiyatro ve konferans salonu, cami, hamam, havuz, sergi ve nikah salonu, kafeteryalar, Bilim Yunusemre, Teknofest Ofisi, Halk Kütüphanesi, Kitap Kafe, Gençlik Akademisi, Spor Salonu, Çocuk Bakım ve Emzirme Odaları, Yuntar Belediye Tanzim Satış Marketi bulunuyor.


BİLİM YUNUSEMRE

Yunus Emre Millet Çarşısı’nda bulunan Ege Bölgesi’nin tek bilim merkezi içerisinde; Deneyap, Tasarım, Girişimcilik, Tarım, Astronomi, Uzay ve Havacılık, Teknoloji, Matematik ve Doğa Bilimleri Atölyeleri bulunuyor. Burada Türkiye’yi gelecek hedeflerine taşıyacak gençler yetiştiriliyor.

YUNUS EMRE KÜLTÜR PARKI

Yunusemre Belediyesi’nin doğayla iç içe konumu ve mimarisiyle örnek olan projesinde; Osmanlı Müzesi, İrfan Meclisi, Türk İslam Geleneksel El Sanatları Atölyesi, Türk İslam Medeniyeti Önder Şahsiyetler Müzesi, Kafe/Restoran, Çocuk Oyun Parkı ve Otopark yer alıyor.


100. YIL MEYDANI

Cumhuriyetimizin 100. yılı onuruna 100. Yıl Meydanı ismi verilen kompleks proje içerisinde; Belediye Hizmet Binası, Saruhanbey Camii, Kafe/Restoran, Gençlik Merkezi, Klasik Ahşap Sanatları Müzesi, Nikah Salonu, Katlı Yeraltı Otoparkı ve Mavi Çarşı yer alıyor.

SOKAK HAYVANLARI DOĞAL YAŞAM PARKI VE REHABİLİTASYON MERKEZİ

Sokak hayvanlarının doğal yaşam alanında yaşayabileceği 117 dönüm alanda kurulan proje içerisinde; Hayvan Bakım ve Ameliyat Üniteleri, Karantina Birimleri, Seminer Salonu, Doğal Yaşam Alanları, Mama Üretim Merkezi, Hayvan Oteli, Hayvan Mezarlığı ve Hayvanseverler için Kafe bulunuyor.

GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ

Yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapan Yunusemre Belediyesi, Karaahmetli Mahallesinde Güneş Enerji Santrali (GES) kurdu. 75 bin metrekare alanda kurulan güneş enerji santrali için yapım çalışmaları ve enerji üretimi yapacak 8 bin 624 adet elektrik üretim panelinin kurulumu tamamlandı.

#Manisa
#Yunusemre Belediyesi
#Mehmet Çerçi
2 months ago